Το ΔΝΤ θα αποφασίζει την ενεργοποίηση των μέτρων και των αντίμετρων

Στο χέρι του ΔΝΤ θα βρίσκεται καθώς φαίνεται η απόφαση για την ενεργοποίηση των μέτρων και των αντίμετρων που συμφωνήθηκαν την Τρίτη με βάση την τριμηνιαία αξιολόγηση στην οποία η Ελλάδα θα πρέπει να εμφανίζει μόνιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς της στόχους.

Η λύση που δόθηκε για το ποιός αποφασίζει για τα μέτρα και τα αντίμετρα μετά το 2018 φαίνεται ότι βρέθηκε στο ΔΝΤ το οποίο θα εξετάζει σε τριμηνιαία βάση τις επιδόσεις της οικονομίας και θα αποφαίνεται αν η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου θα επιτυγχάνεται.

Σε ότι αφορά το 2018 και με δεδομένο ότι θα η χώρα θα βρίσκεται σε πρόγραμμα με το ESM θα υπάρχει συναπόφαση για την ενεργοποίηση των αντιμέτρων. Το θέμα δεν τελειώνει εκεί.

Μετά την λήξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος το ΔΝΤ θα συνεχίζει την εποπτεία σε τριμηνιαία βάση της ελληνικής οικονομίας με δεδομένο ότι τα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος επιβλήθηκαν από το Ταμείο.

Μάλιστα θα έχει την εξουσία αν το 2019 ή το 2020 η Ελλάδα αποκλίνει από τους στόχους της να ζητήσει την διακοπή μέρους ή και του συνόλου των μέτρων που εφαρμόζονται.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ