Οι ημερομηνίες – κλειδιά έως το κρίσιμο Eurogroup

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν οι Βρυξέλλες την επίτευξη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς αν υπήρχε περαιτέρω καθυστέρηση το χρονοδιάγραμμα που οδηγεί σε έγκαιρη εκταμίευση θα έβγαινε εκτός στόχων.

Συγχρόνως με την «προκαταρκτική συμφωνία», όπως τη χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, ανοίγει και ο δρόμος για «περαιτέρω συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες πάνω σε μια αξιόπιστη στρατηγική για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας».

Η συνολική συμφωνία που θα περιέχει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα επιτρέψει και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Άλλωστε, χωρίς τη σφραγίδα του Ταμείου, μία σειρά από κράτη-μέλη δεν θα μπορούν να εγκρίνουν εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα.

Όμως, στη χθεσινή του δήλωση ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών περιόρισε τον ενθουσιασμό σε Αθήνα και Βρυξέλλες, λέγοντας πως η συμφωνία είναι ένα «σημαντικό ενδιάμεσο βήμα αλλά δεν ολοκληρώνει τη διαδικασία της αξιολόγησης», η οποία αρχικά θα έπρεπε να είχε κλείσει από τον Δεκέμβριο του 2016.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ