Ο υπ. Οικονομικών της Ιρλανδίας: Δεν είμαι υπέρ ενός Grexit – ΒΙΝΤΕΟ

«Ελπίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα βιώσιμο για την Ελλάδα» δήλωσε εισερχόμενος στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν, ενώ πρόσθεσε πως «ποτέ δεν ήμουν υπέρ ενός Grexit».    

«Θα γίνει μία αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων και του ελληνικού αιτήματος, όμως αυτό είναι ένας μακρύς δρόμος» είπε και συνέχισε: «Σίγουρα δεν υπάρχει μία λύση που να είναι κατάλληλη σε όλες τις περιπτώσεις και σε όλες τις χώρες, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακούσουμε τις ελληνικές προτάσεις».

Ο κ. Νούναν δήλωσε πως: «Τώρα έχουμε μια νέα πρωτοβουλία, ελπίζω να υπάρξει μία νέα πρωτοβουλία η οποία να είναι και βιώσιμη μεσοπρόθεσμα. Νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να ωθήσει την χώρα εκτός τροχιάς για τον επόμενο μήνα. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε ξανά την Ελλάδα στην ανάπτυξη και έχω επιμείνει και ο έχω υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα θέλουμε να μείνει στην ευρωζώνη. Θα πρέπει όμως να υπάρξει μία οικονομία σε ανάπτυξη στην Ελλάδα με ένα βιώσιμο πρόγραμμα, το οποίο θα μπορέσει να δώσει ξανά θέσεις εργασίας».

Τέλος, τόνισε πως: «Εξετάζουμε την αναδιάρθρωση του χρέους ως ένα κομμάτι της ανάπτυξης. Ποτέ δεν είχα μια σκληρή θέση απέναντι στην Ελλάδα».

 

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Σέλινγκ: Δεν πρέπει να υπάρξει λύση για μακροπρόθεσμο πρόγραμμα – ΒΙΝΤΕΟ

ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Ρεαλιστικό σενάριο το Grexit

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Πρέπει να πάρουμε άμεσα αποφάσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ