“Η ρίζα του προβλήματος στην Ελλάδα είναι η ξηρασία επενδύσεων” – ΒΙΝΤΕΟ

Είναι γελοίο  να σπάσουν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστών για συμφωνία για μια διαφορά που υπολογίζεται περίπου στα 2 δισ. ευρώ, λέει στο Bloomberg ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

Η ελληνική οικονομία έχει υποφέρει πολύ περισσότερο… Θεωρεί πως η συμφωνία θα πρέπει να έχει μακροπρόθεσμη προοπτική και όχι βραχυπρόθεσμό στόχο.

Δεν είναι το βασικό  πρόβλημα το χρέος και η ρευστότητα. Το ριζικό μεγάλο πρόβλημα είναι η ξηρασία επενδύσεων, προσθέτει. Έχει καταστραφεί ένα μεγάλο κεφάλαιο τα τελευταίο χρόνια και χρειάζονται επενδύσεις για να υπάρξουν  δουλειές και ανάπτυξη.

Επίσης σημειώνει πως χρειάζεται το χρέος να καταστεί βιώσιμο και πιστεύει πως «κόκκινες γραμμές» πρέπει να αφορούν μόνο στους ανέργους αυτοί υποφέρουν.

Οι πολιτικές λιτότητας απέτυχαν και αυτά τα διδάγματα δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα για να αναπτυχθεί. Χρειάζεται ένα κρίσιμο επίπεδο δημοσιονομικής σταθεροποιήσεις. Επίσης είπε πως η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να μιλά μόνο για το δημόσιο αλλά να κοιτάξει τον ιδιωτικό τομέα από εκεί θα έρθει η ανάπτυξη, επισήμανε.

 

Δείτε επίσης

Bild: Καιρός για Grexit

Bloomberg View: Λύση στην Αθήνα ή θανάσιμος τζόγος για την ευρωζώνη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ