Bloomberg: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη της ρευστότητας η ΕΚΤ

Αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν τράβηξε την πρίζα, τώρα η Ελλάδα χρειάζεται να μετατρέψει τις υποσχέσεις της σε πολιτική δράση, γράφει το Bloomberg, για να ικανοποιήσει τους πιστωτές της και να αποκτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση, ή διαφορετικά κινδυνεύει να «ξεμείνει» από ρευστό στις επόμενες εβδομάδες.

Το Δ.Σ. της ΕΚΤ αποφάσισε να μην καταστήσει πιο αυστηρούς τους όρους του ELA, αυξάνοντας παράλληλα και το όριο στην χρηματοδότηση κατά 1,1 δισ. ευρώ στα 80 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε και πάλι να αποφασίσει να κουρέψει τις εγγυήσεις των ελληνικών τραπεζών, καθιστώντας πιο δύσκολο για τις τράπεζες να λαμβάνουν ρευστό, στη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, αναμένοντας την αξιολόγηση για την πρόοδο των εργασιών.

Εν τω μέσω αβεβαιότητας, οι καταθέσεις συνεχίζουν να φεύγουν από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι καθαρές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες διαμορφώθηκαν στα 7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Δείτε επίσης

Σημάδια αδυναμίας από τη Γερμανία στην ευρω-οικονομία

Reuters: Οι συμπάθειες της Ελλάδας στην Ευρώπη στερεύουν

Κομισιόν: Έκθεση “βόμβα” για το ασφαλιστικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ