Κλείνεις ξενοδοχείο για διακοπές; Χαράτσι

Την επιβολή τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία καθ ’όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου

Τη στιγμή που οι δανειστές ζητούν εδώ και τώρα περικοπές συντάξεων και παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας η κυβέρνηση προσπαθεί προς το παρόν να αποφύγει το «πικρό ποτήρι».

Αφήνει όμως ανοιχτό-αν η διαπραγμάτευση βρεθεί ξανά προ αδιεξόδου- να περικόψει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για τα ευγενή Ταμεία και ενδεχομένως τα ρετιρέ των επικουρικών παραπέμποντας για αλλαγές στα εργασιακά στο… μέλλον. Δηλώνει επίσης πρόθυμη να «παγώσει» μέχρι και το τέλος Ιουνίου όλα τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί μονομερώς σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

Προσφέρει άμεσα «χαράτσι» διακοπών, αυξημένο φόρο πολυτελείας και θεσμικά μέτρα για την ενίσχυση των φορολογικών ελέγχων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου. Δεν ανοίγει προς το παρόν συζήτηση για τους συντελεστές ΦΠΑ παραπέμποντας τη συζήτηση για το θέμα σε μελλοντικό χρόνο.

Ατύπως, δεν αποκλείει την επιβολή ενός συντελεστή για το βασικό έμμεσο φόρο ο οποίος δεν θα ξεπερνάει το 15% με εξαίρεση στα τρόφιμα, τα φάρμακα και άλλα βασικά είδη όπου θα επιλεγεί ένας χαμηλότερος συντελεστής.

Διαβάστε επίσης:

Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης ΙΧ: Ξεχάστε τα 287€, ετοιμαστείτε για 459€

Ποιες παραχωρήσεις στους δανειστές εξετάζει η κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ