Κυβερνητικές πηγές: Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν

Σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών. 

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίασε το δημοσίευμα του Reuters, όπου αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι η δυνατότητα να υπάρξει μία πρώτη συμφωνία της Ελλάδας στις 11 Μαίου με τους πιστωτές της θα φανεί την άλλη εβδομάδα και θα προϋποθέτει ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει σημαντικό πολιτικό κόστος με μέτρα για το ασφαλιστικό ή τα εργασιακά.

Σύμφωνα με το STAR, ο Έλληνας αξιωματούχος χαρακτήρισε αυτές τις δηλώσεις ως κακοήθεις, καθώς όπως είπε δεν βοηθούν στο θετικό κλίμα που διαμορφώνεται προκειμένου να οδηγηθούμε σε μια συμφωνία

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι  βρίσκεται σε εξέλιξη η οριστικοποίηση του πολυνομοσχεδίου με τις μεταρρυθμίσεις και τα διάφορα φορολογικά μέτρα.

Το πολυνομοσχέδιο πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο απόγευμα στο υπουργικό συμβούλιο, όχι όμως στο brussels group. Εκεί θα παρουσιαστεί σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν θα οριστικοποιηθεί.

 

Διαβάστε επίσης

Βρυξέλλες: Συμφωνία μόνο με σκληρά μέτρα

Υπουργείο Οικονομικών: Όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ