Κοινοτικός αξιωματούχος: Το γράμμα Βαρουφάκη δεν οδηγεί σε εκταμίευση

Του Θάνου Αθανασίου

Κοινοτικός αξιωματούχος, ενημερώνοντας τον Τύπο στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη μεταξύ της κυβέρνησης και των τριών θεσμών για την επίσημη επανέναρξη της 5ης αξιολόγησης.

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε στον Τύπο στις Βρυξέλλες ότι η μόνη αποδεκτή διαδικασία είναι οι θεσμοί να κληθούν να συζητήσουν με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα ή αλλού και οι όποιες προτάσεις να αξιολογηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, να κριθεί ποια είναι η επίπτωσή τους σε έσοδα και δαπάνες σε σχέση με την ανάπτυξη του ΑΕΠ και την ενίσχυση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Εξήγησε δε ότι το γράμμα αυτό καθ’ αυτό το οποίο πήγε στον Ντάισελμπλουμ και όχι στο Euro Working Group μπορεί να είναι αξιόλογο αλλά δεν αφορά και δεν σημαίνει την εκταμίευση της δόσης.

«Υπάρχει ξεκάθαρη συμφωνία στο eurogroup ότι οι θεσμοί θα αξιολογούσαν το ελληνικό πρόγραμμα και απ’ αυτό δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε, θα δείξουμε όμως ευελιξία για το που θα μπορούσαν να συναντηθούν. Δείξαμε μεγάλη ικανότητα προσαρμογής για να επιτρέψουμε στη νέα ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον έλεγχο. Είναι λογικό ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ καινούργια και υπάρχει μόνο ένας υπουργός με κυβερνητική εμπειρία, αλλά και αυτός μετείχε σε διοικητικό συμβούλιο ξανά πριν από 20 χρόνια».

Επεσήμανε επίσης ότι τον Απρίλιο πρέπει να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα δημοσιονομικά δεδομένα και γι’ αυτό έχουμε τρεις εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Διαβάστε επίσης

Εκτάκτως στην Ιταλία ο Βαρουφάκης

Αυτές είναι οι επτά μεταρρυθμίσεις της επιστολής Βαρουφάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ