CNBC: Οι πολιτικοί φόβοι καταστρέφουν το μήνα του μέλιτος της Ελλάδας

CNBC: Οι πολιτικοί φόβοι καταστρέφουν το μήνα του μέλιτος της Ελλάδας

 

Η πολιτική αβεβαιότητα και τα ερωτηματικά για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, έχουν αυξήσει σημαντικά το κόστος δανεισμού της Ελλάδας αυτή την εβδομάδα, αναφέρει  δημοσίευμα του  CNBC με τίτλο “Οι πολιτικοί φόβοι καταστρέφουν το μήνα του μέλιτος της Ελλάδας στις αγορές”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι διεθνείς επενδυτές φοβούνται ότι οι πολιτικοί της χώρας μας δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το Μάρτιο, γεγονός που θα οδηγήσει την Ελλάδα πρόωρα στις κάλπες.

«Υπάρχει η απειλή των πρόωρων εκλογών, με την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ακραίο αριστερό κόμμα, πιθανότητα θα εκλεγεί» αναφέρει ο Marc Ostwald, στρατηγικός αναλυτής στην ADM Investor Services, και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστός για την βασική του θέση που λέει, δεν πιστεύουμε στη λιτότητα, δεν πιστεύουμε σε κανένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί σε εμάς από την τρόικα και σίγουρα δεν πιστεύουμε σε κανένα μεταρρυθμιστικό μέτρο που έχει επιβληθεί».

Την ίδια στιγμή στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, τα ελληνικά ομολόγα έχουν ενισχυθεί κατά περίπου 44% τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που τα φέρνει στην πρώτη θέση επίδοσης μεταξύ όλων των μετοχών και ομολόγων.

Παράλληλα, τα spreads του ελληνικού 5ετούς CDS (ασφάλιστρο κινδύνου έναντι χρεοκοπίας), συνεχίζουν να διευρύνονται, υποδηλώνοντας, αναφέρει το CNBC, μια επιδείνωση της αντίληψης σχετικά με την πιστοληπτική αξιοπιστία της χώρας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ