Απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα ο Παπακωνσταντίνου

Απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα ο Παπακωνσταντίνου

Κάτω από άκρα μυστικότητα και μέρα μεσημέρι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πέρασε το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή στον Άρειο Πάγο. Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον ειδικό Αρεοπαγίτη ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη απολογούμενος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το κατηγορητήριο για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι βαρύ, καθώς κατηγορείται για απιστία, νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος σε σχέση με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας με ονόματα ατόμων που φέρονται ότι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό υπό αδιαφανείς όρους.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μαζί του είχε και υπέβαλε στον Αρεοπαγίτη-Ανακριτή υπόμνημα 60 σελίδων. Στο γραφείο του Ι.Τσαλαγανίδη παρέμεινε για δυο ώρες απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις. Ωστόσο, το περιεχόμενο του πολυσέλιδου υπομνήματος και οι απαντήσεις του πρώην υπουργού δεν φαίνεται ότι έπεισαν τον δικαστικό λειτουργό.

Με απόφαση του Αρεοπαγίτη-Ανακριτή στον πρώην υπουργό, μετά την απολογία του τον, επιβλήθηκαν ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του μήνα το δικαστικό συμβούλιο που θα έχει στα χέρια του τη δικογραφία θα αποφασίσει το αν θα παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός οικονομικών στο ειδικό δικαστήριο. Αν τελικά ο Γ.Παπακωνσταντίνου παραπεμφθεί θα είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο, μετά την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989, που «βλέπει» ειδικό δικαστήριο.

Τώρα σειρά παίρνουν τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού. Μετά τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αναμένεται να απολογηθούν οι συγγενείς του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης, των οποίων καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ χάθηκαν από την αρχική λίστα, καθώς και ο Ανδρέας Ροσσώνης, σύζυγος της άλλης εξαδέλφης του, Μαρίνας.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ