Βαρβιτσιώτης: Γιορτή της Ναυτιλίας τα “Ποσειδώνια”

Βαρβιτσιώτης: Γιορτή της Ναυτιλίας τα “Ποσειδώνια”

 

Γιορτή της Ναυτιλίας, χαρακτήρισε την έκθεση «Ποσειδώνια», ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απευθύνοντας χαιρετισμό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές της.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι εφέτος τα «Ποσειδώνια» συνδυάζονται με θετικές ειδήσεις για τη χώρα, καθώς «μπήκαμε πάλι στις αγορές», τα δημόσια οικονομικά πάνε καλά και έχουμε πλεόνασμα, ενώ και ο τουρισμός προβλέπεται ότι θα πάει καλά.

Βγάζουμε καλές ειδήσεις, πρόσθεσε, γι’ αυτό υπάρχει και μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική οικονομία.

Αυτό που προσπαθούμε να αναδείξουμε, συνέχισε, «είναι το θεσμικό πλαίσιο κάτω από το οποίο λειτουργεί η ελληνική σημαία. Η σημαία μας στη ναυτιλία δεν είναι, πλέον, μια σημαία ευκαιρίας. Είναι μία σημαία ποιότητας. Έχοντας καταφέρει να μειώσουμε δραματικά τον μέσο όρο ηλικίας των ελληνικών πλοίων και έχοντας προσπαθήσει μέσα από τη θεσμική αναδιοργάνωση του υπουργείου, προσφέρουμε σήμερα σοβαρές, γρήγορες, υπεύθυνες και αναγνωρίσιμες παγκοσμίως υπηρεσίες προς τα πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, τόνισε, «θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με πολλές ξένες αντιπροσωπείες και να εμβαθύνουμε στη σχέση την οποία έχουμε δημιουργήσει και μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσα στο πλαίσιο της Ευρώπης, ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία ανάμεσα στις ναυτιλιακές χώρες Ελλάδα- Κύπρος -Μάλτα, η οποία διευρύνθηκε με την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, της Δανίας και άλλων χωρών που έχουν ενδιαφέρον στα ναυτιλιακά θέματα, ώστε να σταματήσει πλέον η υφιστάμενη λογική σε κάποια επίπεδα της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, να κυνηγά την ευρωπαϊκή ναυτιλία».

Τέλος ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι μέσα από τις διμερείς επισκέψεις οι οποίες θα γίνουν όλη την εβδομάδα, θα υπάρξει συνάντηση, την επόμενη Παρασκευή, με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Ενέργειας της Κορέας.

Πρόκειται, είπε, για μία πολύ σοβαρή και σημαντική συνάντηση που έχει στόχο τη δημιουργία ενός πλαισίου για τη διευκόλυνση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων στα κορεατικά ναυπηγεία. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι ότι στα πλοία που χτίζονται στην Κορέα -και δεν μιλάω μόνο για τα ελληνόκτητα πλοία, αλλά για όλα τα πλοία που χτίζονται στην Κορέα – είναι να χρησιμοποιούν υλικά και μηχανήματα που κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, άλλωστε και την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Ναυτιλίας θα έχουμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε μια συνάντηση ανάμεσα σε Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού και εκπροσώπους κορεατικών ναυπηγείων, σημείωσε.

 

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ