Επίσκεψη Στουρνάρα στην Αυστραλία

Επίσκεψη Στουρνάρα στην Αυστραλία

Την Αυστραλία και το Σίδνεϊ θα επισκεφθεί στις 20 Φεβρουαρίου ο Γιάννης Στουρνάρας, ως προεδρεύων υπουργός Οικονομικών της Ευρώπης, για το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών και Κεντρικών Τραπεζιτών των χωρών του G20.

Στο μεταξύ, στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών των ισχυρότερων χωρών του κόσμου.

Στόχος του ‘Αμποτ είναι να συζητήσει και προωθήσει την ατζέντα των προτεραιοτήτων της Αυστραλίας, ενόψει της διάσκεψης των G20, που θα γίνει στο Μπρίσμπαν τον προσεχή Νοέμβριο.

Πριν αναχωρήσει για το Νταβός, ο Άμποτ δήλωσε ότι επιδίωξη της Αυστραλίας είναι να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Κορυφής στο Μπρίσμπαν.

Η Αυστραλία θέλει να προωθήσει την διεύρυνση της συμφωνίας για το ελεύθερο εμπόριο και την αναβάθμιση του εφοριακού συστήματος, ώστε να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που πλήττει όλες της χώρες.

Αυτή είναι η πρώτη ευκαιρία που δίνεται στον Αυστραλό πρωθυπουργό, να συναντηθεί με του ισχυρούς ηγέτες του κόσμου και να αναφερθεί στην αυστραλιανή ατζέντα της συνάντησης των G20.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ