Τι «τρέχει» με τον Γ.Στουρνάρα;

Τι «τρέχει» με τον Γ.Στουρνάρα;

Nέα συνέχεια δίνει ο κυριακάτικος Τύπος στο παρασκήνιο και την παραφιλολογία που έχει ξεσπάσει για την παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Το «Έθνος της Κυριακής» σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ο άγνωστος πόλεμος για τον Γ.Στουρνάρα» αναφέρεται στην έντονη ενόχληση που υπάρχει στην κυβέρνηση για την νέα προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών.

«Αντιμέτωπη με ένα γεγονός που δεν συναντά κανείς συχνά – πυκνά στην πολιτική ιστορία της χώρας, βρίσκεται, το τελευταίο διάστημα ειδικότερα η κυβέρνηση… Πρόκειται για τη διαρκή αμφισβήτηση από συγκεκριμένα κέντρα του προσώπου του Γ. Στουρνάρα, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατά καιρούς δημοσιεύονται δεν θα έπρεπε να είχε παραμείνει περισσότερο από ένα μήνα στην οδό Νίκης. Το… πρωτότυπο, σε ό,τι αφορά στην πολεμική που δέχεται ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, είναι ότι αυτή ξεκίνησε από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων του και συνεχίστηκα παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις κάθε σεναρίου μετακίνησης του» γράφει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου δεν έκρυψαν πρόσφατα την έντονη ενόχλησή τους απέναντι σε δημοσιεύματα που έφεραν τον πρωθυπουργό να μετακινεί τον κ. Στουρνάρα στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και να διορίζει υπουργό Οικονομικών τον στενό του συνεργάτη Στ. Παπασταύρου. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ένας άλλος συνεργάτης του, ο Χρ. Λαζαρίδης αυτή τη φορά, φερόταν, σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, να αναλαμβάνει την ευθύνη ενός τομέα του οικονομικού επιτελείόυ, τον οποίο οι σεναριογράφοι ονόμασαν χάριν συντομίας «υπουργός Οικονομικών εσωτερικού»!

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος δείχνει να γνωρίζει απολύτως όχι μόνον τους ενορχηστρωτές αυτής της προσπάθειας αλλά και τα κίνητρά τους, δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγών στο οικονομικό επιτελείο, ενώ μιλώντας και στον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, χαρακτηρίζει αστειότητες τα σχετικά σενάρια» αναφέρει η εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή το «Βήμα της Κυριακής» κάνει λόγο σε ρεπορτάζ του για σχέδιο «εξόδου» του κ. Στουρνάρα. «Η απόφαση για αλλαγές είναι ειλημμένη με το επιχείρημα ότι μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τους επόμενους δύο-τρεις μήνες η εποχή αλλά και οι ανάγκες της πολιτικής θα επιβάλουν άλλα πρόσωπα, με καλύτερη αποδοχή από την κοινωνία και τους πολίτες. Ως εκ τούτου, και για την εξυπηρέτηση των πολιτικών αλλά και των εκλογικών αναγκών της κυβέρνησης και της ΝΔ, η αποχώρηση του κ. Στουρνάρα από την καρέκλα του υπουργού Οικονομικών μοιάζει αναπόφευκτη. Και αυτό παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε, βέβαια όχι με ιδιαίτερη ένταση και σε πολύ χαμηλούς τόνους, να κλείσει το θέμα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι και από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε επί μία εβδομάδα ουδεμία επίσημη τοποθέτηση. Απλώς ορισμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι δεν τίθεται θέμα μετακίνησης του κ. Στουρνάρα και αντικατάστασης του από τον κ. Παπασταύρου και ότι αυτές οι συζητήσεις λειτουργούν υπονομευτικά» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ