Χατζηδάκης: Τα αποτελέσματα φαίνονται…

Χατζηδάκης: Τα αποτελέσματα φαίνονται…

Βελτίωση της διεθνούς κατάταξης της ελληνικής οικονομίας ως προς το επιχειρηματικό περιβάλλον κατά έξι θέσεις προκύπτει από την έκθεση «Doing Business 2014» της Παγκόσμιας Τράπεζας που ανακοινώθηκε σήμερα, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή επίδοση.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 72η θέση μεταξύ 189 χωρών που περιλαμβάνονται στη φετινή αξιολόγηση, ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 78η θέση μεταξύ 185 χωρών.

Συνολικά, την τελευταία διετία η Ελλάδα ανέβηκε 28 βαθμίδες στην κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς πέρυσι βελτιώθηκε κατά 22 θέσεις.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης «Doing Business» ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης επισημαίνει τα εξής:

«Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας πιστοποιεί τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στους τομείς όπου ελήφθησαν συγκεκριμένα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή και κυρίως στον τομέα της διευκόλυνσης ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, της προστασίας των επενδυτών και στις εξαγωγές. Όταν γίνεται συστηματική δουλειά με σχέδιο και συγκεκριμένη στόχευση τα αποτελέσματα φαίνονται. Με την κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης των δικηγόρων στις μεταβιβάσεις ακινήτων, που έχει θεσπιστεί αλλά δεν καταγράφηκε στη φετινή έκθεση, γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη και με τις παρεμβάσεις που αναμένονται τους επόμενους μήνες από τα συναρμόδια Υπουργεία για την άρση διοικητικών εμποδίων, η κατάταξη της χώρας μας στην έκθεση Doing Business αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι ένα από τα κλειδιά για την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επομένως, ακόμη και αν απαιτείται το “ξεβόλεμα” ορισμένων, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν. Γιατί αυτό που έχει σημασία δεν είναι να κερδίσει ο καθένας τη μικρή του μάχη αλλά να κερδίσουμε όλοι μαζί τον πόλεμο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ