• Το υπ.Εργασίας κόβει 96.333 συντάξεις

  6:46 μμ, Δευτέρα 27 Μάι 2013 6:46 μμ, Δευτέρα 27 Μάι 2013

  Το υπ.Εργασίας κόβει 96.333 συντάξεις

  «Το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του ασφαλιστικού μας συστήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με θέμα το συντονισμό των ταμείων για την πληρωμή των συντάξεων στους 96.333 συνταξιούχους που ανεστάλη η καταβολή της σύνταξής στον τραπεζικό τους λογαριασμό και θα πληρωθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, με την ολοκλήρωση από το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» της ΗΔΙΚΑ, της ροής για τις συντάξεις του Ιουνίου 2013, διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός συμπλήρωσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα μητρώα συντάξεων των ταμείων έχει φτάσει σε ποσοστό 99.14% και 98,67% αντίστοιχα.

  Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα, για τις 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές συντάξεις για τις οποίες δεν έχει συμπληρωθεί ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν θα γίνει η καταβολή τους στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.

  Οι συνταξιούχοι αυτοί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ταμείου τους προκειμένου να συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν, για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

  Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας «στην πορεία αυτής της διαδρομής, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις συντάξεων, οι οποίες καταβάλλονται χωρίς να υπάρχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ».

  «Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων μέχρις ότου οι δικαιούχοι συμπληρώσουν ως όφειλαν τα στοιχεία που λείπουν και οι συντάξεις θα καταβληθούν άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ταμείων προετοιμαζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Αντίθετα, το όφελος και για τους ίδιους, αλλά και για την σταθερότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, θα είναι εξαιρετικά μεγάλο», σημείωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ, Αθανάσιος Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ, Παύλος Περράτης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Χρήστος Χάλαρης.

  .

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα