«Ευρωπαϊκή και όχι ρωσική λύση για την Κύπρο»

«Ευρωπαϊκή και όχι ρωσική λύση για την Κύπρο»

Χρειαζόμαστε μια λύση ευρωπαϊκή και όχι ρωσική στο πρόβλημα της Κύπρου, δήλωσε η Δανή Ευρωβουλευτής, Corien Wortmann-Kool, Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ στην ομάδα για την οικονομία και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κ. Wortmann-Kool ανέφερε ότι η κατάσταση στην Κύπρο είναι κρίσιμη, αλλά δεν δημιουργήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληρονόμησε μια πολύ βαθιά κρίση. Η ερώτησή μου είναι: πώς και ξαφνικά οι μικροκαταθέτες και οι καταθέτες δεν προστατεύονται πια; Αυτό είναι ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Θα πάρει χρόνια να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών. Γιατί να πληγούν οι μικροκαταθέτες; Η κρίση στην Κύπρο χτύπησε μια καμπάνα κινδύνου. Πρέπει να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στις οικονομικές αγορές. Πάνω απ’ όλα θέλουμε μια ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα της Κύπρου και όχι ρωσική».

Η νομοθεσία για το χρηματοπιστωτικό τομέα προχωρεί, αλλά έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, είπε, προσθέτοντας ότι οι κανόνες που θέτουμε τώρα θα διασφάλιζαν μια πολύ καλύτερη προστασία των καταθετών στην Κύπρο. Θα έπρεπε να υπάρξει ένα στέρεο νομικό πλαίσιο για τη συμβολή των μετόχων των τραπεζών, κατέληξε.

 

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ