• Νέο "χτύπημα" από τον Ρεν για τις συντάξεις

  2:50 μμ, Παρασκευή 15 Φεβ 2013 2:50 μμ, Παρασκευή 15 Φεβ 2013

  Νέο "χτύπημα" από τον Ρεν για τις συντάξεις

  Νέο πλήγμα δέχεται, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η "ζαλισμένη και παραπαίουσα κυβέρνηση", από την απάντηση του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα Οικονομίας Όλι Ρεν, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή για την απόφαση που έκρινε αντισυνταγματικές μειώσεις στις συντάξεις.

  "Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας (Ελεγκτικό Συνέδριο) έκρινε ως αντισυνταγματικές διατάξεις του ν.4093/2012 κι αφορούν σε θέματα συνταξιοδότησης. Οι δικαστές έκριναν ότι οι εν λόγω διατάξεις προσκρούουν στην συνταγματική υποχρέωση σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, στις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας και στην προστασία της εργασίας" ανέφερε στην ερώτησή του ο κ .Χουντής.

  Ο κ. Ρεν, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην απάντησή του αφού τονίζει ότι γνωρίζει την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έχει κρίνει αντισυνταγματικές σειρά διατάξεις που περικόπτουν συντάξεις, καταργούν επιδόματα κι αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δηλώνει ότι : «Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού δικαίου με το Ελληνικό Σύνταγμα».

  Η πλήρης απάντηση του κ. Ρεν, έχει ως εξής, σύμφωνα με τη μετάφραση που παραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του:

  «Η Επιτροπή έχει υπόψη της τη συγκεκριμένη απόφαση που έχει εκδοθεί από ελληνικό Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο (το Ελεγκτικό Συνέδριο), στην οποία αναφέρεται το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου. Η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τη συμμόρφωση του εθνικού δικαίου με το Ελληνικό Σύνταγμα».

  "Πιστεύω ότι η σαφής αυτή απάντηση οφείλεται, εκτός των άλλων, στο γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που επιτέλους Ολομέλεια Ανωτάτου Δικαστηρίου μας, έκρινε ως αντισυνταγματικές διατάξεις που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία σε συνεργασία με την Τρόικα.

  Η ζαλισμένη και παραπαίουσα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη πια να διαλέξει, είτε να αφήσει τα πράγματα ως έχουν, παραδεχόμενη ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει πια Σύνταγμα και ότι ο μόνος νόμος είναι το Δίκαιο των δανειστών και της Τρόικα, είτε να άρει άμεσα και αναδρομικά τις ρυθμίσεις που η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματικές.

  Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, από τους συνταγματολόγους μέλη της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν, τους αρμόδιους υπουργούς, αντί να σπεύδουν στις Βρυξέλλες ζητώντας δήθεν διορθωτικές ερμηνείες, να δηλώσουν σήμερα, ότι θα άρουν τα αντισυνταγματικά μέτρα σεβόμενοι το Σύνταγμα της χώρας. Θυμίζω ότι οι Έλληνες έχουν διδαχθεί ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον Πατριωτισμό τους", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απάντηση του Όλι Ρεν.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα