Ψάχνουν χρήματα μέσω Ράιχενμπαχ

Ψάχνουν χρήματα μέσω Ράιχενμπαχ

 

 

Μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας  Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου στο Διοικητήριο, ο επικεφαλής της Task Force της ΕΕ, Χόρστ Ράιχενμπαχ, συνομιλεί αυτή την ώρα με τον περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Σύμφωνα με την ατζέντα της ημέρας γύρω στις 20:00μμ θα συναντηθεί με τους εκπρόσωπους των παραγωγικών φορέων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρό τους, επιχειρηματία Νίκο Ευθυμιάδη. Ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει δείπνο σε γνωστό παραλιακό μαγαζί παρέα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της τοπικής κοινωνίας.

 

Με αφορμή την συνάντηση αυτή το metrogreece.gr μίλησε με τον πρόεδρο των παραγωγικών μονάδων, Νίκο Ευθυμιάδη για τις ελληνικές προσδοκίες:

 

«Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και η τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης είναι η έλλειψη ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ανεργία των ελλήνων. Υπάρχουν επιχειρήσεις που ενώ μπορούν να προσλάβουν τρία τέσσερα άτομα και να βοηθήσουν στο φαινόμενο της ανεργίας δυστυχώς έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με τα άδεια ταμεία των ελληνικών τραπεζών. Πρέπει λοιπόν ο επικεφαλής της Task Force της Ε.Ε..Χόρστ Ράιχενμπαχ να μην ταυτίσει τα συμφέροντά του με αυτά των δανειστών και να βοηθήσει ουσιαστικά την ανάπτυξη της χώρας. Να βρεθεί δηλαδή κάποιος τρόπος να έλθει και πάλι χρήμα στις τράπεζες και κατά προέκταση στις ελληνικές επιχειρήσεις. Ας το κάνει ακόμη και μέσω ΕΣΠΑ. Η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε ανάσα βοηθείας και αυτός είναι ο στόχος μας σήμερα, να το καταλάβει και να δράσει ο επικεφαλής μέσω Ε.Ε!»

 

 

 

Πηγή: metrogreece.gr

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ