Αφγανιστάν: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης στο Γερμανικό Προξενείο

Για αρκετούς νεκρούς και τουλάχιστον 84 τραυματίες κάνει λόγο η αφγανική αστυνομία ως αποτέλεσμα της έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από το Γερμανικό Προξενείο στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν.

Όλοι οι Γερμανοί υπήκοοι που βρίσκονταν στο κτιριακό συγκρότημα έχουν διασωθεί, ανακοίνωσε ο αστυνομικός διοικητής της τοπικής περιφέρειας χθες.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο ανακοίνωσε ότι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και δυνάμεις του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο χώρο της έκρηξης, καθώς και ότι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει μια ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων για την επίθεση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι αφγανικές ειδικές δυνάμεις συνεχίζουν τις έρευνές τους για τον εντοπισμό των δραστών. Η περιοχή θα αποκλειστεί μέχρι το πρωί και οι έρευνες θα συνεχιστούν μετά το ξημέρωμα.

Την ευθύνη της έκρηξης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι είπαν σε ανακοίνωσή τους ότι η επίθεση διαπράχθηκε ως αντίποινα για τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα τα οποία είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άμαχοι στην Κουντούζ του βόρειου Αφγανιστάν την 3η Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Γερμανικό προξενείο

‘Οταν ο Τραμπ ενδιαφερόταν για επενδύσεις στην Ελλάδα – ΦΩΤΟ

New York Post: Γκάφα του Newsweek με πρόεδρο τη Χίλαρι στο εξώφυλλο – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ