Άγκυρα: 9 στρατηγοί διαφεύγουν της σύλληψης…

Η κυβέρνηση της Τουρκίας σχεδιάζει να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με σκοπό να εξαλειφθεί η πιθανότητα νέας απόπειρας πραξικοπήματος και οι πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναληφθούν θα συνάδουν με τη δομή και το πνεύμα του NATO, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Η αναδιάρθρωση έχει στόχο να διαλυθεί ο μηχανισμός ο οποίος προχώρησε σε έξι μικρά και μεγάλα πραξικοπήματα τα τελευταία 60 χρόνια. Τα μέτρα που εφαρμόζουμε εντάσσονται πλήρως στη δομή και στο πνεύμα του NATO» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός

Ο Ισίκ αποκάλυψε ότι 288 στρατιωτικοί, ανάμεσά τους 9 στρατηγοί, συνεχίζουν να διαφεύγουν της σύλληψης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Τα κράτη μέλη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνεχίζουν να πλήττουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε επιδρομές που εξαπολύουν από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της νότιας Τουρκίας, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 Δείτε επίσης:

Κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ τάσσεται το 80% των Γερμανών

Τσαβούσογλου: Πρωτεύουσα του ρατσισμού η Αυστρία

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Να μετριάσει τους τόνους η Τουρκία

Νέο ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από τη νύχτα του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK