Μητσοτάκης: Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές κύριε Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

«Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές, για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» σημείωσε απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. 

«Δεν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος διακυβέρνησης της χώρας. Να φύγετε, να παραιτηθείτε» πρόσθεσε.

«Για τα ζητήματα της διαπλοκής και του παρακράτους, δεν σας κατηγόρησα γιατί η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Σας κατηγόρησα ότι απόρρητες συνομιλίες ως δια μαγείας διέρρευσαν σε έντυπο και στη συνέχεια έσπευσε να τις «αγκαλιάσει» η κ. Γεροβασίλη. Αυτό είναι το παρακράτος.» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «εγώ θυμάμαι ότι ήταν τρεις στην παρέα των εκβιαστών. Ο τρίτος θυμάμαι ότι ήταν δικός σας στενός συνεργάτης και δεν είδα να διαρρέουν οι δικές του συνομιλίες. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και δικές του συνομιλίες. Για αυτό σας κατηγορώ κύριε Τσίπρα» 

«Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη κ. Τσίπρα, τόσο στο προσφυγικό, όσο και στην πραγματική οικονομία.» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

 «Κατακρίνατε τον ΟΟΣΑ, τώρα ο κ. Γκουρία έγινε αγαπημένος σας συνομιλητής μαζί με την κ. Μέρκελ.» πρόσθεσε.

«Κάνατε μεγάλη ζημιά στη χώρα αυτούς τους 15 μήνες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Υποστήριξε ότι η χώρα θα είχε γλιτώσει το τρίτο μνημόνιο. 

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να συμφωνήσουν στη σύσταση δύο εξεταστικών επιτροπών.

«Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Εσείς θα στηρίξετε τη δική μας πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου;» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Ο έντονος διάλογος του Τσίπρα με τον Μητσοτάκη στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ