Κοτζιάς: Tα ευρωπαϊκά όργανα λύνουν ορισμένα προβλήματα “στο πόδι”

«Έχω πει στα ευρωπαϊκά όργανα, ότι βιάζονται πάρα πολύ για ορισμένα πράγματα και προσπαθούν “στο πόδι” να λύσουν ορισμένα προβλήματα»  δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφορικά με την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή.

“Έχω πει στα ευρωπαϊκά όργανα, ότι βιάζονται πάρα πολύ για ορισμένα πράγματα και προσπαθούν “στο πόδι” να λύσουν ορισμένα προβλήματα” ανέφερε σχετικά με την πρόταση που αναμένεται να παρουσιάσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή, ο Νίκος Κοτζιάς.

Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι στο γεύμα εργασίας των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με την Τουρκία, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές, τουρκικές και άλλες απόψεις για το Ιράκ, τη Συρία και τις γενικότερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Εξάλλου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι σήμερα ξεκινά η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Σερβίας στην ΕΕ. “Είναι μια διαδικασία την οποία την παλέψαμε πάρα πολύ καιρό και γι’ αυτό κατ’ εξαίρεση, ενώ δε συνηθίζεται, θα πάω ως υπουργός να την παρακολουθήσω και να τη χαιρετίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Κοτζιάς.

Τέλος πρόσθεσε “Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με δημοκρατικό τρόπο στα πλαίσια των συνθηκών. Έχουμε πει ότι ασφαλώς μπορεί να αλλάξει η διαδικασία και ο κανονισμός για τη FRONTEX, αλλά οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να συμβαδίζει με το άρθρο 72 και 79 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προτάσσει τα κυρίαρχα συμφέροντα του κάθε κράτους μέλους, όσον αφορά την προάσπιση της ασφάλειάς του και το μεταναστευτικό”..

 

Πηγή: AMΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Βερναρδάκης: Δεν θα υπάρξει νέα μείωση στους μισθούς

Σχέδιο δημιουργίας hot spot στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού

Η βόλτα του Τζιτζικώστα στην Αθήνα – ΦΩΤΟ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ