Στις μέρες μας τα βιολογικά τρόφιμα αποτελούν ένα θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.
Αν και δεν υπάρχει επίσημος ορισμός, γενικά θεωρούνται ως βιολογικά τα τρόφιμα που η παραγωγή τους στηρίζεται σε φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης ασθενειών και ζιζανίων.
Τα βιολογικά τρόφιμα δεν διαταράσσουν την ισορροπία και τη γονιμότητα του εδάφους, μιας και η παραγωγή τους έγκειται στη μη χρήση φυτοφαρμάκων, χημικών λιπασμάτων, αντιβιοτικών ή ορμονών.
Δείτε τη συνέχεια στο boro.gr
Δείτε επίσης: