Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις έχουν ελαφρά συμπτώματα. Πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό να καταναλώσουμε ένα τρόφιμο μια δυο μέρες μετά την ημερομηνία λήξης, αν δεν μοιάζει ή μυρίζει χαλασμένο. Όμως, υπάρχουν μικρόβια όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και τα εντεροαιμορραγικά κολοβακτηρίδια (EHEC) που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές διάρροιες και εμετούς, αιμορραγία στο έντερο, κολίτιδα ή ακόμα και τον θάνατο, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το enikos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
3 ώρες πριν
Greek Mafia: Πόλεμο μέσα από τις φυλακές «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τις εκρήξεις σε Καλλιθέα και Πειραιά
2 ώρες πριν
Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Μεγάλη Τετάρτη – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα
24 λεπτά πριν
Χαρίτσης: Οι πολίτες θα πληρώσουν το πιο ακριβό πασχαλινό τραπέζι εδώ και πολλά χρόνια
39 λεπτά πριν