«Πράσινο φως» για το ευρωπαϊκό GPS

«Πράσινο φως» για το ευρωπαϊκό GPS

Σε δημόσια εκδήλωση στο Fucino, στην Ιταλία, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Antonio Tajani ανακοίνωσε τον επιτυχή προσδιορισμό θέσης με βάση τους σημερινούς τέσσερις δορυφόρους Galileo της ΕΕ.

Ο προσδιορισμός του γεωγραφικού μήκους, του γεωγραφικού πλάτους και του υψομέτρου αυτής της θέσης αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της ικανότητας του προγράμματος να εξασφαλίζει ακριβέστατα στοιχεία προσδιορισμού θέσης για συσκευές πλοήγησης σε αυτοκίνητα οχήματα ή για άλλους δέκτες.

Επιβεβαιώνει την ικανότητα του Galileo να παρέχει ακριβέστατα στοιχεία προσδιορισμού θέσης. Ο κ. Tajani επίσης ανήγγειλε ότι η παροχή των πρώτων υπηρεσιών μετά από τις εκτοξεύσεις και άλλων δορυφόρων θα αρχίσει πριν από το τέλος του 2014.

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η βελτίωση του σήματος GPS και – χάρη στη μεγαλύτερη ακρίβεια, κάλυψη και διαθεσιμότητα των σημάτων δορυφορικής πλοήγησης — θα προκύψει ένα εξ ολοκλήρου νέο φάσμα επιχειρηματικών ευκαιριών. Επειδή τα οφέλη του Galileo γίνονται απτά, οι πάροχοι υπηρεσιών του κλάδου πρέπει να αρχίσουν τώρα την προετοιμασία για τις μελλοντικές αυτές ευκαιρίες της αγοράς.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ