Κόντρα Ανδριανού-ΣΥΡΙΖΑ

Κόντρα Ανδριανού-ΣΥΡΙΖΑ

 

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού και του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε ανακοίνωση του Τμήματος Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία “οι πρόσφατες συνεντεύξεις του Υφυπουργού αρμόδιου για τον αθλητισμό είναι αποκαλυπτικές των καταστροφικών προθέσεων και της αφερεγγυότητας της σημερινής συγκυβέρνησης”.

“Όταν ο Υφυπουργός αθλητισμού της τρόικας δηλώνει με θράσος ότι «πρέπει πλέον να αντιμετωπίζουμε τον αθλητισμό με την οπτική του μάνατζερ», γίνεται κατανοητό από όλους ότι η διάλυση του ελληνικού αθλητισμού δεν γίνεται κατά λάθος, ούτε είναι αποτέλεσμα των κακών οικονομικών περιστάσεων. Είναι αποτέλεσμα μιας επιλεγμένης πολιτικής για την πλήρη αποξένωση του αθλητισμού από ότι μέχρι πρότινος θεωρείτο ως κράτος πρόνοιας και κοινωνικό δικαίωμα και οδηγός για την απόλυτη εμπορευματοποίηση”, αναφέρει στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι “είναι πλέον σαφές ότι, η μεν καταρρέουσα πολιτική ελίτ και τα οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να διασωθούν χρησιμοποιώντας τον αθλητισμό ως όχημα, αναδιανέμοντας τους ρόλους και τις σχέσεις διαπλοκής. Οι δε υφυπουργοί αθλητισμού, που εναλλάσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον θώκο, έχουν ως μοναδική έγνοια να μη τσαλακώσουν το προσωπικό τους προφίλ. Τώρα ανάμεσά τους βρέθηκε κι ο πρώτος υφυπουργός που δηλώνει «manager» και γκρεμίζει γύρω του τα πάντα”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος δήλωσε ότι “ούτε σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από την ανέξοδη όσο και ανεύθυνη πρακτική να τάζει τα πάντα στους πάντες – γιατί αυτό, και μόνο αυτό, σημαίνουν τα περί δήθεν σχεδίου τους «για τη διάσωση και τη ριζική μεταρρύθμιση του ελληνικού αθλητισμού”.

“Απέναντι στο λαϊκισμό, την αοριστολογία και τη διαστρέβλωση, η Κυβέρνηση απαντά με το έργο της: δίνουμε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων, προχωράμε στην ενίσχυση του θεσμικού μας οπλοστασίου με την προετοιμασία νέου αθλητικού νόμου και – ναι, όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – δείχνουμε απόλυτο σεβασμό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ που προέρχεται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου”, σημείωσε σε ανακοίνωση ο Γιάννης Αδριανός και πρόσθεσε:

“Με πλήρη διαφάνεια, με αποφασιστικότητα απέναντι στις άναρθρες κραυγές της αντίδρασης, με βούληση για την κατά μέτωπο αντιμετώπιση των προβλημάτων, διασφαλίζουμε στην πράξη, με συγκεκριμένες δράσεις και έργα και όχι στα λόγια, το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ