Διαμαρτυρία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Διαμαρτυρία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

 

Σε παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος με το οποίο καταγγέλλεται η στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας για επίθεση κατά της Συρίας, προέβη αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Στην αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ συμμετείχαν η γενική γραμματέας της Επιτροπής και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βέρα Νικολαΐδου και ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, Ηρακλής Τσαβδαρίδης. Παρών ήταν επίσης ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης.

Το ψήφισμα παρέλαβε ο επιτετραμμένος της Πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ η αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ εξέφρασε την διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται καν η προσέγγιση στο κτίριο της Πρεσβείας και η απλή επίδοση ενός ψηφίσματος.

Στο ψήφισμα της ΕΕΔΥΕ το οποίο απευθύνεται προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, αναφέρεται ότι υπάρχουν ενδείξεις πως «αρχίζει ο πόλεμος κατά της Συρίας από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ», καθώς ειδικά τις τελευταίες μέρες ενισχύονται οι αμερικανικές και βρετανικές ναυτικές δυνάμεις στην Α. Μεσόγειο, ενώ συνήλθε και στρατιωτική σύσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ με επιτελάρχες από τις Σ. Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδά και άλλων χωρών.

Στο ψήφισμα αναφέρεται πως «το έργο είναι γνωστό. Αλλάζει το πρόσχημα κάθε φορά» και υπογραμμίζεται πως το μόνο που ενδιαφέρει στην πραγματικότητα «είναι τα μερίδια αγορών, ο έλεγχος των πηγών ενέργειας και οι δρόμοι μεταφοράς τους. Είναι η οικοδόμηση της Νέας Μέσης Ανατολής υποταγμένης στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα».

Η ΕΕΔΥΕ επίσης εγκαλεί τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι «ήδη έχει συμφωνήσει με τη συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια αυτά, με στόχο την “αναβάθμιση” της σφαγής των λαών και το μοίρασμα της λείας. Συμφωνεί στη χρήση της Βάσης της Σούδας και του στρατιωτικού αεροδρομίου Καλαμάτας για την επίθεση κατά της Συρίας».

Το ψήφισμα της ΕΕΔΥΕ καταλήγει με τα αιτήματα του

-άμεσου τερματισμού κάθε στρατιωτικής επιχείρησης και κάθε απειλής χρήσης βίας σε βάρος του λαού της Συρίας του

-κλεισίματος τώρα της Βάσης της Σούδας και της μη χρησιμοποίησης του στρατιωτικού αεροδρομίου Καλαμάτας και του

-κλεισίματος όλων των άλλων στρατιωτικών βάσεων και στρατηγείων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ