«Ήταν μια δικαίωση για εμένα το μετάλλιο του Απόστολου» δηλώνει στον Real fm 97,8, ο προπονητής του Αργυρού Ολυμπιονίκη στα 200 μέτρα ύπτιο, Παναγιώτης Βελέντζας.
«Νιώθεις ότι ο κόπος σου, οι επιλογές που έχεις κάνει, όταν πετυχαίνεις κάτι τόσο μεγάλο, ολοκληρώνονται. Έτσι έχεις και την διάθεση για να προσφέρεις ακόμη παραπάνω» επεσήμανε.
Μόλις για δυο εκατοστά του δευτερολέπτου ο Απόστολος Χρήστου έχασε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο, στο Παρίσι, τερματίζοντας στην 4η θέση, την Δευτέρα 29 Ιουλίου. Τέσσερις ημέρες μετά (την Πέμπτη 1 Αυγούστου), πήγε από την «κόλαση στον παράδεισο» όπως είπε ο 27χρονός κορυφαίος κολυμβητής, όταν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200 ύπτιο. «Ήταν 4ος στα 100 ύπτιο, που αποτελούσε την μεγαλύτερη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση. Λογικό να έχει την πικρία, όταν χάνεις έτσι ένα μετάλλιο, όμως τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια του, του μιλήσαμε, ώστε να ξεπεράσει αυτό το αποτέλεσμα και να κοιτάξουμε μπροστά» τόνισε ο Παναγιώτης Βελέντζας, αποκαλύπτοντας «μπόρεσε να ανταπεξέλθει το άσχημο αποτέλεσμα και να γίνει το επόμενο βήμα ώστε να συμμετάσχει στα 200. Είναι μεγάλος αθλητής και το απέδειξε!».
Ο προπονητής του Απόστολου Χρήστου, μιλώντας στην εκπομπή Real sports και τους Αριστείδη Νικολάκη και Δημήτρη Σταυρακάκη, ανέφερε ότι η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κράτησε δυο χρόνια, λέγοντας για την παρουσία του αθλητή του στα 200 ύπτιο: «του είπα είναι μια ευκαιρία, πάμε να το κάνουμε».
Ακούστε εδώ