Τουρκικές εκλογές: Χαμογελαστός ο Ερντογάν ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη – Στην Άγκυρα ο Κιλιτσντάρογλου

Μπροστά στις κάμερες οι δύο διεκδικητές της τουρκικής προεδρίας έριξαν την ψήφο τους στην κάλπη.

Τουρκικές εκλογές – Financial Times: Πελατειακό κράτος και μίζες πίσω από την δημοτικότητα Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόμενος από την σύζυγο του Εμινέ, έφτασε σε σχολείο στην περιοχή Ουσκουντάρ της Κωνσταντινούπολης για να ψηφίσει για τις εκλογές. Τα πλήθη χειροκροτούσαν που είδαν τον Ερντογάν να μπαίνει στο σχολείο στην περιοχή, όπου βρίσκεται και η κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος φάνηκε ευδιάθετος και χαμογελαστός, ενώ η σύζυγος του συνομιλούσε με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Τουρκικές εκλογές: Ξυλοκοπήθηκε βουλευτής μας στην κάλπη, καταγγέλλει η αντιπολίτευση

«Νομίζω ότι η καταμέτρηση των ψήφων θα είναι πολύ γρήγορη σήμερα. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τέτοιες εκλογές για την προεδρία της τουρκικής Δημοκρατίας. Η συμμετοχή στο 90% είναι τυπικός (σ.σ. αριθμός) για τον πρώτο γύρο», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ταυτόχρονα έκανε έκκληση στους ψηφοφόρους να συμμετέχουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. «Η Τουρκία επιβεβαίωσε την προσήλωση της στην Δημοκρατία με μία συμμετοχή στο 90% στις εκλογές. Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι καλά για την Τουρκία. Κάνουμε έκκληση στους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες και να ακολουθήσουν πιστά τη Δημοκρατία», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τουρκικές εκλογές: Άνοιξαν οι κάλπες – Η ώρα της τελικής αναμέτρησης για Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

Στην Άγκυρα ο Κιλιτσντάρογλου

Σε αυτό τον γύρο των εκλογών ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προτίμησε να βρίσκεται στην τουρκική πρωτεύουσα.

Ο αντίπαλος του Ερντογάν ψήφισε σε δημοτικό σχολείο της Άγκυρας και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Για να ξεφορτωθούμε αυτό το τυραννικό καθεστώς και για να εγκαθιδρύσουμε πραγματική δημοκρατία κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να πάνε στα εκλογικά κέντρα», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Και συνέχισε: «Αυτές οι εκλογές λαμβάνουν χώρα υπό δύσκολες συνθήκες εξαιτίας των προσπαθειών για απάτη. Αλλά πιστεύω ότι οι πολίτες είναι ελεύθεροι και πρόθυμοι να πάνε στις κάλπες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ