Κάλλας: Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την γέννησή της

Η «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», γιορτάζει τα 22 χρόνια της  και οργανώνει σειρά εορταστικών Εκδηλώσεων, με αφορμή την επερχόμενη επέτειο των 100 ετών από την γέννηση της διάσημης Ελληνίδας σοπράνο, Μαρίας Κάλλας,  διοργανώνει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Αντζελίνα Τζολί θα υποδυθεί την Μαρία Κάλλας – Όσα ξέρουμε για την ταινία «Maria»

Η πρώτη, είναι η Συναυλία στις 3 Δεκεμβρίου 2022, στον «Παρνασσό», πού περιλαμβάνει άριες από όπερες αλλά και μουσικά κομμάτια, εμπνευσμένα από αυτές. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μυρσίνη Μαργαρίτη, υψίφωνος, Μαίρη-΄Ελεν Νέζη, μεσόφωνος, Ναταλία Γεράκη, φλάουτο, Μαρία Μπιλντέα, άρπα και Απόστολος Παληός, πιάνο.

Η δεύτερη εκδήλωση, στο Screening Room του Ξενοδοχείου St. George Lycabettus, είναι το εξαήμερο παρουσίασης  των εκδηλώσεων  που έχουν οργανωθεί μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν βίντεο, εκδόσεις, ημερολόγια, φωτογραφίες κτλ. Ημερομηνίεςώρες και το πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αριστοτέλης Ωνάσης: Η άγνωστη ιστορία με την Μαρία Κάλλας στο Μόντε Κάρλο

Για τις εκδηλώσεις θα γίνει  Press Conference, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, αυτή την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο Κτήριο της οδού Πατησίων 61.

Η «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas» ιδρύθηκε το 2000, από την κα Βάσω Παπαντωνίου, με την επωνυμία «Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas». Μετά από 22 χρόνια λειτουργίας, έχει καταφέρει να κατασκευαστεί το νέο Κτήριο της Όπερας, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και να αποκτήσει το Κτήριο της οδού Πατησίων 61, όπου έζησε η Maria Callas. Τώρα συνεχίζει να εργάζεται, τόσο για την Ανάπλαση του Κτηρίου αυτού, όσο και για τον θεσμό της Ακαδημίας. Μιας καινοτόμου ιδέας, που περιλαμβάνει όλες τις δεξιότητες αυτής της Τέχνης.  Εορτάζοντας λοιπόν τα είκοσι δύο χρόνια της, οργανώνει την εν λόγω σειρά εορταστικών εκδηλώσεων.

Η ζωή της Μαρίας Κάλλας γίνεται σειρά στην ΕΡΤ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ