Ανδρέας Πάτσης: Η διαγραφή από την ΝΔ και οι αντιδράσεις

Την πόρτα της εξόδου από την Κ.Ο. της ΝΔ έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση μετά τις καταγγελίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του σχετικά με την εξαγορά «κόκκινων» δανείων.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento.

Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση.

Δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλά γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με καθυστέρηση δύο ετών και μετά από τριήμερη σιωπή έσπευσε τώρα να διαγράψει τον κ. Πάτση, μόνο και μόνο γιατί οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι χιλιάδες σπίτια και πρώτες κατοικίες θα βγουν σύντομα στο σφυρί για χάρη των funds και των τραπεζών.

Ακόμα και έτσι ωστόσο, αφού ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την παρανομία και την ανηθικότητα των πρακτικών του κ. Πάτση, τον κ. Πιερρακάκη που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ 1 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ γιατί δεν τον αποπέμπει;

Υ.Γ. Δύο ερωτήματα: Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή Πόθεν Έσχες.

«Ο γιος Πάτσης “Συντονιστής θεματικής ενότητας Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων” στη ΝΔ, o πατέρας Πάτσης βουλευτής που κάνει δουλειές με εισπρακτικές και κόκκινα δάνεια», αναφέρει επίσης ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Για καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις της ΝΔ στην άσκηση εξουσίας οι οποίες αποδεικνύονται καθημερινά, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις και τη διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση.

«Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, την διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων σε φίλους και συμφέροντα, τώρα κερδοσκοπούν σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος.

Επίσης, επισημαίνει ότι «χωρίς καμία ηθική αναστολή όπως στην περίπτωση του βουλευτή Ανδρέα Πάτση και μάλιστα την ώρα που μόλις ένας στους δέκα δανειολήπτες γίνεται δεκτός για ρύθμιση του χρέους του από τα ξένα funds, σύστημα που θεσμοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί με ζέση η ΝΔ».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διερωτάται «η Κυβέρνηση θα διαγράψει το πλέγμα των διατάξεων που οδηγεί στην ασυδοσία των funds και των τραπεζών και αφήνει απροστάτευτη ακόμα και την πρώτη κατοικία ή θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, που αυξάνει το ιδιωτικό χρέος και ναρκοθετεί την κοινωνία και την οικονομία;»

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θεωρεί πώς οι εξηγήσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη για τις υπέρογκες απευθείας αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση κρίνονται ως απολύτως ανεπαρκείς.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της, όχι μόνο γιατί ήταν προφανώς γνωστή στο κόμμα της ΝΔ η δραστηριότητα του βουλευτή της, αλλά κυρίως γιατί αυτή η δραστηριότητα είναι προϊόν μιας εγκληματικής πολιτικής που έχει νομιμοποιήσει την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επαγγελματιών, για την οποία και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν “λερωμένη τη φωλιά τους”» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

«Κατά την προσφιλή τακτική, η Ν.Δ. διέγραψε τον βουλευτή της Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όχι όμως και από το κόμμα του οποίου παραμένει μέλος.
 Παράλληλα ακόμα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για να διερευνηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τις απευθείας αναθέσεις που έγιναν με αποφάσεις  κορυφαίων υπουργών. Φαίνεται ότι η σήψη αγγίζει τον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης και εκμηδενίζει το υποτιθέμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της ΝΔ», σημειώνει η Ελληνική Λύση, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδη υπόθεση.

Η δήλωση Βαρουφάκη

«Το ΜέΡΑ25 ήμασταν οι πρώτοι που από τη στιγμή που ψηφίστηκε ο Ηρακλής, αυτή η ψευτοαγορά των κόκκινων δανείων μιλούσαμε για Μητσοτάκης Α.Ε.», δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας την υπόθεση Πάτση.

«Μιλήσαμε για διαπλοκή κυβερνητικών κύκλων και αυτής της χυδαίας αγοράς του ανθρώπινου πόνου, των σπιτιών, των μικρομάγαζων τα οποία κατέρρευσαν τα 13 χρόνια των μνημονίων», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα με την περίπτωση Πάτση, τι έχουμε; Τον Πρωθυπουργό που απολύει έναν από τα χαμηλότερα στελέχη του για μια συμμετοχή σε αυτό το αλισβερίσι. Τον κ. Μητσοτάκη που είναι υπεύθυνος γι’ αυτήν την αγορά του “Ηρακλή” μαζί με τον κοινωνικό του κύκλο ποιος θα τον απολύσει; Ο ελληνικός λαός πρέπει να το κάνει».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ