Γιώργος Καμπάς: Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία- «Αυτή είναι μια νέα απειλή»

Για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία μίλησε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, Γιώργος Καμπάς.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN, «οι βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους έχουν πολύ μεγάλη ακρίβεια. Βέβαια όχι την ακρίβεια που έχουν οι Κρουζ. Σε κάθε περίπτωση τα 561 χλμ. είναι ένα βεληνεκές πάρα πολύ μεγάλο. Οι κεφαλές αυτές έχουν μέσα περίπου μισό τόνο εκρηκτική ύλη που σημαίνει ότι μπορούν να ανατινάξουν ένα μικρό χωριό, δύο- τέσσερα τετράγωνα».

Ο κ. Καμπάς τόνισε ότι οι Τούρκοι «έκαναν δοκιμή στον Εύξεινο Πόντο σε μια περιοχή ελεύθερης ναυσιπλοΐας και κανείς δεν αντέδρασε».

Όπως είπε ο κ. Καμπάς «βλέποντας μια νέα απειλή που υπάρχει, γιατί αυτή είναι μια νέα απειλή, πρέπει σαν χώρα να προσαρμόσουμε τις εξοπλιστικές ανάγκες μας» και πρόσθεσε ότι «αυτή είναι μία δοκιμή και δεν πρέπει να πανικοβληθεί ο κόσμος. Είναι μια δοκιμή που μπορεί να κάνει και δύο και τρία χρόνια να ενεργοποιηθεί, να γίνει βιομηχανική παραγωγή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε patriot σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά δεν είναι τόσοι ώστε να αποτρέψουμε κάτι μαζικό. Μια δοκιμή έκαναν οι Τούρκοι και το εντάσσω πιο πολύ στην προπαγανδιστική τακτική της Τουρκίας και όχι κάτι πραγματικό».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ