Ο Μπαχτσελί απειλεί τώρα την Ελλάδα με ενεργειακό πόλεμο

«Η Ευρώπη θα κρυώσει τον χειμώνα η Τουρκία όχι, λόγω της πολιτικής της προς τον Πούτιν», είπε ο Μπαχτσελί

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Με ενεργειακό πόλεμο έφτασε να απειλεί την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εταίρος του προέδρου της Τουρκίας, ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας ότι αν η Ελλάδα δεν σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία, η Άγκυρα θα διακόψει τη ροή φυσικού αερίου στον αγωγό ΤΑΡ.

Το… τερμάτισε ο Μπαχτσελί: Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας – «Θα σας βγάλουμε τα μάτια»

Ο Μπαχτσελί μιλούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, όταν είπε: «Να σταματήσει η Ελλάδα να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία, να σταματήσει να εξαντλεί την υπομονή μας».
Συγκεκριμένα, ο Μπαχτσελί απείλησε τη χώρα να σταματήσει να «κουνάει το δάχτυλο» και να «προκαλεί την υπομονή» τους, καθώς, αν η Ελλάδα συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο, ενδέχεται να υπάρξει διακοπή παροχή ενέργειας μέσω του αγωγού ΤΑP. Αν το κάνει αυτό, η Ελλάδα, «αυτό θα είναι υπέρ της ενεργειακής της ασφάλειας», είπε.

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί «η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος διάδρομος για τη μεταφορά πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο προς την Ευρώπη. Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι το TANAP. Θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα, αν σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και σταματήσει να προκαλεί την υπομονή μας».

Ακραία δήλωση Μπαχτσελί: Δικά μας πλέον τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

«Η συμφωνία υδρογονανθράκων που υπέγραψε η χώρα μας με τη Λιβύη είναι επίσης ιστορικού χαρακτήρα και έχει ενοχλήσει πολύ τις δυτικές χώρες», είπε. Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί υποστήριξε ότι η Ευρώπη θα… κρυώσει φέτος σε αντίθεση με την Τουρκία που δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα λόγω της πολιτικής της Άγκυρας έναντι του Βλαντίμιρ Πούτιν. «Οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται πώς να ζεσταθούν και να έχουν φως αυτό τον χειμώνα. Ευτυχώς, η Τουρκία δεν έχει ποτέ τέτοιο πρόβλημα, τέτοιο φόβο», ανέφερε.

Με πολύ σκληρή γλώσσα προς την Ελλάδα μίλησε και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας: «Είναι αξιολύπητη, πάει σε άλλους, κλαίει και ζητιανεύει».

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google