Γιώργος Τράγκας: Δεσμεύεται η περιουσία και της συζύγου του

Ύστερα από τη δέσμευση της περιουσίας δύο συνεργατών του Γιώργου Τράγκα, δεσμεύεται και η περιουσία της συζύγου του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, και ξεκινά μια παράλληλη έρευνα και για τα δικά της οικονομικά της στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, η Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος δέσμευσε, συνολικά την περιουσία της συζύγου του Γιώργου Τράγκα και θα γίνει έρευνα και για το πόθεν έσχες της και αν είναι ακριβείς οι δηλώσεις που έχει υποβάλει

Η δέσμευση της περιουσίας της Μαρίας Καρρά δεν αφορά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται δηλαδή για την ατομική περιουσία της συζύγου του.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων δύο ακόμη προσώπων, που εμφανίζονταν σε εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, έχει προχωρήσει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με βάση το 60ελιδο πόρισμα της. Η Οικονομική Εισαγγελία υπό τον εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη προχωρά σε εκτεταμένη έρευνα για να διαπιστωθεί, ποια πρόσωπα από το οικογενειακό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα εμπλέκονται στα διερευνώμενα αδικήματα, που είναι: Ξέπλυμα, εκβίαση και φοροδιαφυγή.

Ο εισαγγελέας μελετά το πόρισμα που συνέταξε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, υπό τον πολύπειρο αντεισαγγελέα ε.τ του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη, με το οποίο, όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr δεσμεύεται η περιουσία και 2 ακόμα ατόμων( σ.σ δεν αφορά τους γιούς του) που εμφανίζονται ως συμπράττοντες, σε εταιρείες του εκδότη και δημοσιογράφου. Τα άτομα αυτά, πέραν της συζύγου του, εμφανίζονται σε περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος και θα ελεγχθούν και ποινικά.

Τα αδικήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή στο πόρισμα αναφέρεται βάσει υπονοιών σε τυχόν αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβίαση, απιστία και φοροδιαφυγή. Θα πρέπει βέβαια να καταστούν σαφή δυο πράγματα:

πρώτον πως η αρχή είναι υπηρεσία πληροφοριών για ζητήματα χρηματοπιστωτικά και όχι προανακριτική , άρα κινείται μόνο στη βάση απλών υπονοιών και ενδείξεων, τις οποίες παραθέτει στις εισαγγελικές αρχές για να εκκινήσει η τεκμηρίωση.

-δεύτερον τα αναφερόμενα αδικήματα είναι απλώς ενδεικτικά καθώς ακόμα κι αν προκύψει π.χ στοιχείο εκβίασης, η υπόθεση δεν θα ανοίξει δεδομένου ότι ο βασικός πρωταγωνιστής δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ