Ψωμί: ” Φωτιά” έχει πάρει η τιμή του- Πότε θα πέσει η τιμή στο αλεύρι

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

” Φωτιά” έχει πάρει η τιμή του ψωμιού από το ράλι στα σιτηρά.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA, η τιμή για 1 κιλό ψωμί τύπου “χωριάτικο” έχει ήδη υπερβεί τα 2,60 ευρώ σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα, ενώ η τιμή για το ψωμί με προζύμι έχει αγγίξει τα 3,50 ευρώ το κιλό. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι τιμές των αρτοσκευασμάτων, γλυκισμάτων τσουρεκιών και κουλουριών έχουν αυξηθεί κατά 10% φέτος σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ο νέος τιμοκατάλογος

To MEGA παραθέτει τον νέο τιμοκατάλογο που έχει φούρνος Θεσσαλονίκης στο ψωμί. Αναλυτικά:

  • Ψωμί «χωριάτικο» (450 γρ.): Από 1 ευρώ πήγε στο 1,20 ευρώ
  • Ψωμί με προζύμι(500 γρ.): Από 1,40 ευρώ πήγε στο 1,50 ευρώ
  • Ψωμί με αλεύρι Ζέας (450 γρ.): 1,70 ευρώ
  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης: 0,60 ευρώ
  • Τσουρέκι (1 κιλό): Από 9 ευρώ πήγε στα 12 ευρώ

ψωμί

Τι λένε αρτοποιοί

Για το θέμα του ψωμιού μίλησε ο ιδιοκτήτης αρτοποιείου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Χατζηιωαννίδης στο MEGA. ” Είχαμε αύξηση 100% των πρώτων υλών ωστόσο σε μερικά προϊόντα  είχαμε αύξηση 150% όπως ήταν το ηλιέλαιο. Έχουμε το θετικό ότι παράγουμε οι ίδιοι τα πράγματα, οπότε κάναμε μια αύξηση μόνο 10% στο ψωμί. Το κουλούρι Θεσσαλονίκης το αφήσαμε 50 λεπτά ως έχει ” τόνισε ο  Χατζηιωαννίδης. ” Μειώσαμε το κέρδος από εμάς για να κρατήσουμε τους πελάτες μας”, συμπλήρωσε.

Αλεύρι: Πότε θα μειωθεί η τιμή του

ψωμί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, το τσουβάλι για το αλεύρι κοστίζει τώρα 17 ευρώ από 22 ευρώ που κόστιζε προηγουμένως. Μάλιστα ο κ. Χατζηιωαννίδης εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα περάσει αυτή πτώση του αλευριού στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.