Δολοφονία Άλκη: Τα νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα, το “πινγκ πονγκ” μεταξύ των κατηγορουμένων και το αυτοκίνητο “φάντασμα”

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Νέα στοιχεία και βίντεο αποτυπώνουν την οργανωμένη επίθεση των χούλιγκαν.

Το πρωί της Τετάρτης, οι δύο από τους οκτώ συλληφθέντες πέρασαν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους δίνουν νέα στοιχεία και λεπτομέρειες για όσα διαδραματίστηκαν  πριν και μετά το αιματηρό επεισόδιο, ενώ ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον.

Φωτογραφίες σοκ από τον τόπο του εγκλήματος

Σοκ προκαλούν και οι φωτογραφίες από τον τόπο του στυγερού εγκλήματος. Το σκηνικό γύρω από την είσοδο της πολυκατοικίας αποκαλύπτει τη μανία της ομάδας των χούλιγκαν.

Το ματωμένο δρεπάνι με το οποίο δολοφονήθηκε ο Άλκης και το ρόπαλο με το οποίο τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Το σκισμένο μπλουζάκι

Ένα σκισμένο μπλουζάκι, το οποίο φορούσε μέλος της παρέας του Άλκη, πεταμένο στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου έγινε η δολοφονία. Δίπλα του αίματα. Ο νεαρός που φορούσε το μπλουζάκι δεχόταν άγρια χτυπήματα και έφυγε από το σημείο ημίγυμνος.

Το αιματοβαμμένο παπούτσι

Είναι ένα παπούτσι που βρέθηκε σε απόσταση ενός μέτρου από το δρεπάνι. Ένα παπούτσι ποτισμένο με αίμα. Ακόμα και οι πιο έμπειροι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν στη θέα του. Και δεν ήταν το μόνο που βρέθηκε και αποκαλύπτει τη δολοφονική μανία των δραστών.

Σε μία γλάστρα βρέθηκαν τα γάντια των δραστών και δίπλα ένας από τους σκούφους που φορούσαν.

Πώς έγινε η ταυτοποίηση των δραστών

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, μέσα από την ανάλυση των επικοινωνιών, βιντεολυπτικά υλικά και με την βοήθεια των εγκληματολογικών εργαστηρίων, έφτασε στην ταυτοποίηση των μελών της σκληρής «συμμορίας» των 12.

Στο δωμάτιο του 23χρονου, που συνελήφθη στο σπίτι του, εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την αιματηρή επίθεση, μια μπλε φόρμα παντελόνι, το γκρι φούτερ με την μαύρη ζακέτα και το μαύρο μπουφάν, καθώς και τα αθλητικά παπούτσια, νούμερο 45,5, τα αποτυπώματα των οποίων είχαν μείνει στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή.

Το βίντεο που πρωταγωνίστησε στις έρευνες της ΕΛΑΣ

Σημαντικό ρόλο στην ταυτοποίηση ορισμένων εκ των δραστών έπαιξε και ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας σε κλειστό γήπεδο, κατά τη διάρκεια αγώνα. Το βίντεο δείχνει κάποιους από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα τον 23χρονο και τον 20χρονο που έχουν συλληφθεί.

Οι επικοινωνίες μεταξύ των κατηγορουμένων

Από την ανάλυση των δεδομένων στο κινητό του 23χρονου προέκυψε ότι τον 20χρονο Αλβανό, που τραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε, τον είχε αποθηκευμένο ως «G…». Το απόγευμα πριν την αιματηρή επίθεση που πραγματοποίησαν, είχαν επικοινωνία μεταξύ τους στο messenger. Το πρώτο μήνυμα το έστειλε ο 23χρονος στις 17.53 λέγοντας του: «Ei» «Pou eisai» «Pame palataki me b.».

Ο 20χρονος του απάντησε «Έλαα Μπροο» και ο 23χρονος του έστειλε ξανά: «Psinesai ti ela?». Στις 18.59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή διάρκειας 37 δευτερολέπτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 20χρονου, που όπως όπως προκύπτει από την έρευνα, διέφυγε στην Αλβανία μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του, τα ξημερώματα της Πέμπτης 3/2/2022 στις 00.40, μέσω του Μεθοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, και γι αυτό το λόγο εκδόθηκε διεθνές ένταλμα για την σύλληψη του.

“Ο 21χρονος κρατούσε το δρεπάνι” – Ολόκληρη η απολογία του 23χρονου

Ολόκληρη η απολογία του 23χρονου Αλβανού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ο πρώτος συλληφθείς περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

«Όταν φτάσαμε στο σύνδεσμο, μέλη μας ενημέρωσαν, ότι μας ψάχνουν οπαδοί της ομάδας του Άρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο. Ξεκινήσαμε από το κέντρο Θεσσαλονίκης, τρία αυτοκίνητα, προς αναζήτηση των οπαδών του Άρη, που όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν, είχαν τραυματιστεί οπαδοί μας. Η αλήθεια είναι πως σκοπός ήταν ο μεταξύ, των οπαδών, διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες και ουδέποτε σκέφτηκα έστω ότι από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα που προέκυψαν. Δεν θα συμμετείχα ποτέ σε ένα τέτοιο συμβάν, παρά τον φανατισμό που επικρατεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και δεν σκέφτηκα ποτέ να προκαλέσω κίνδυνο σε άλλο άνθρωπο πολύ περισσότερο να συμμετάσχω σε ενέργειες που θα επιφέρουν το θάνατο του», αναφέρει στην απολογία του για το μοιραίο βράδυ.

«Σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού που διαδραματίστηκε στη συνέχεια, ούτε μια στιγμή δεν απομακρύνθηκα από το αυτοκίνητο που οδηγούσα. Όταν τα άτομα που επέβαιναν στο τρίτο αυτοκίνητο, ξεκίνησε η συμπλοκή» υποστήριξε στην απολογία του ο 23χρονος.

Σε ερωτήσεις του ανακριτή για το “ποιος κρατούσε το δρεπάνι” και για το “ποιος έκανε τι;” κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο 23χρονος κατηγορούμενος ανέφερε «Το κρατούσε ο Γ. Κ., τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Β. να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γκ. τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δεν φαινόντουσαν καλά».

«Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα γεγονότα και έχω μετανιώσει ειλικρινά για τις πράξεις μου. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να να προκαλέσω αυτό το κακό που τελικά προκλήθηκε εξαιτίας αυτής μου της μεταμελείας προσπάθησα να βοηθήσω τους αστυνομικούς, κατά το διάστημα που ήμουν κρατούμενος να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση για να βρεθεί ποιος έχει κάνει αυτή την ιστορία» κατέληξε ο 23χρονος κατηγορούμενος.

Δολοφονία Άλκη: “Ο 21χρονος έδωσε σε άλλον το δρεπάνι” – Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο 21χρονος κατηγορούμενος που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι το βράδυ της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ισχυρίζεται ότι είχε ακουμπήσει το φονικό όπλο, αλλά το είχε δώσει σε έναν από τους συγκρατούμενούς του.

Ο γνωστός δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 21χρονου Έλληνα, ο οποίος φέρεται ότι κρατούσε το φονικό όπλο (δρεπάνι) της επίθεσης, πάνω στο οποίο έχουν βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτυπώματά του.

Ο δικηγόρος του 21χρονου Έλληνα, μιλώντας στην εκπομπή “Tlive”, ανέφερε πως ο πελάτης του παραδέχθηκε ότι το δρεπάνι το έχει πιάσει στα χέρια του, όμως ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη δεν χτύπησε με το δρεπάνι κανέναν και το είχε δώσει σε έναν από τους συγκρατούμενούς του, τον οποίο θα κατονομάσει.

«Από αυτά που γνωρίζω μέχρι στιγμής, ο εντολέας μου λέει ότι δεν επιτέθηκε στον Άλκη αλλά σε έναν από τους φίλους του, αλλά θα πρέπει να δω τη δικογραφία» ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίστηκαν δύο από τους κατηγορούμενους – Τι υποστήριξαν  στις απολογίες του

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Τι υποστήριξαν οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες του

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Ο 21 ετών Έλληνας υποστήριξε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή ούτε στη δολοφονία του άτυχου φοιτητή ούτε στον τραυματισμό των δύο φίλων του. «Πήγαμε στην περιοχή (της Χαριλάου) γιατί ξέραμε ότι υπάρχει σύνδεσμος κι ότι είναι εκεί οπαδοί. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο βλέπω σφοδρότατα χτυπήματα και ροπαλιές με ιδιαίτερη ένταση. Αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί η κατάσταση και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα. Γι’ αυτό το λόγο επέστρεψα στο αυτοκίνητο. Είδα κάποιους να φέρουν μαχαίρια και κάποιους όχι» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος.

Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δήλωσε μετανιωμένος για το συμβάν. «Δεν ξέρω πως θα ζήσω από ‘δω και πέρα γνωρίζοντας ότι είμαι μέρος αυτού που συνέβη» είπε στην ανακρίτρια.

Είχε προηγηθεί η απολογία του 20χρονου συγκατηγορούμενού του, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, όχι όμως ότι επιτέθηκε στον 19χρονο. «Είχα συμπλοκή με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι». Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους.

δολοφονία 23χρονος

Δολοφονία Άλκη: Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα. Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

Τεστ DNA σε όλους τους δράστες ζήτησε η ανακρίτρια

Διάταξη για την υποβολή σε τεστ DNA όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, εξέδωσε η 7η τακτική ανακρίτρια, ώστε να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday, το DNA θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, και τα οποία εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Οι ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού.

Δολοφονία Άλκη: Εξοργίστηκε η ανακρίτρια με τον 20χρονο συλληφθέντα

Έντονο εκνευρισμό προκάλεσε στην ανακρίτρια η απολογία ενός από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 20χρονος συλληφθείς ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, αλβανικής υπηκοότητας, φαίνεται πως, σύμφωνα με τον Alpha, παραδέχθηκε την εμπλοκή του στο περιστατικό, όχι όμως τη συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση.

Όπως μετέδωσαν τα δελτία ειδήσεων, ο τρόπος με τον οποίο απαντούσε προκάλεσε εκνευρισμό στην ανακρίτρια, οι φωνές της οποίας ακούστηκαν στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου.

Η ανακρίτρια διέκοψε για τουλάχιστον μισή ώρα τη διαδικασία, ώστε να επανέλθει η τάξη και να συνεχιστεί η απολογία του 20χρονου που διήρκεσε συνολικά τέσσερις ώρες.

“Ήμουν εκεί και συνεπλάκη με αυτόν που είχε στα χέρια του το κράνος και όχι με τον θανόντα, με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισε με μαχαίρι δύο φορές στο πόδι” φέρεται να είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 20χρονος.

Δολοφονία Άλκη: “Κλειδί” το τρίτο αυτοκίνητο “φάντασμα”

Αρκετά κενά που πρέπει να καλυθφθούν υπάρχουν ακόμη στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ένα από αυτά είναι το τρίτο αυτοκίνητο “φάντασμα” που εμπλέκεται στην επίθεση. Μέσα σε αυτό το όχημα ήταν η ομάδα των χούλιγκαν που εντόπισε την παρέα των παιδιών και έδωσε το σήμα για τη δολοφονική επίθεση.

Πρόκειται για αυτοκίνητο χρώματος γκρι, μάρκας POLO, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από την ΕΛ.ΑΣ. Στο συγκεκριμένο επέβαιναν 4 άτομα. Ο οδηγός του γκρι POLO παραμένει ο άγνωστος άνδρας που φέρεται να είναι από το Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Συνοδηγός του αυτοκινήτου έχει ταυτοποιηθεί ο 25χρονος «Αθηναίος» ο οποίος παραδόθηκε την Τρίτη στις Αρχές και ήταν οπλισμένος με ρόπαλο.

Πίσω από τον οδηγό, καθόταν ο 21χρονος ημεδαπός με τα αρχικά Γ.Κ. ο οποίος κρατούσε το δρεπάνι και φέρεται να είναι αυτός που κατάφερε τα θανάσιμα τραύματα στον άτυχο 19χρονο.  Πίσω από τον συνοδηγό βρισκόταν ένας νεαρός αλβανικής υπηκοότητας επίσης οπλισμένος με μαχαίρι.

Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει θλίψη και οργή.

Το enikos.gr παρουσιάζει φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή του Χαριλάου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ