Πλεύρης: Εξετάζουμε το testing σε όλον τον πληθυσμό – Τι είπε για νέα μέτρα στις γιορτές

Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η εικόνα των Χριστουγέννων θα είναι πιλότος για ενδεχόμενα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, με φόντο και την ανησυχία για την Όμικρον. “Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί στις γιορτές. Μαγαζί που θα διανοηθεί να έχει έστω και έναν ανεμβολίαστο, να ξέρει ότι θα το μετανιώσει πικρά” προειδοποίησε.

“Η Όμικρον δεν έχει ακόμα δυναμική στην χώρα μας. Ανησυχούμε και για αυτό παρακολουθούμε στενά τα στοιχεία” είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Ερωτηθείς για νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι απάντησε ότι “αυτή τη στιγμή θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις για περιορισμούς που θα παραπέμπουν σε lockdown. Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. Η σκέψη να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους τρεις μήνες”.

 

Σχετικά με το testing σχολίασε ότι “εξετάζουμε, καθώς δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση για το self test που δόθηκε, κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρχει τεστ για το σύνολο του πληθυσμού και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το εξετάζουμε και το συζητάμε. Ο προβληματισμός μας είναι ότι θα θέλαμε να δούμε τη συνολική πραγματική εικόνα του πληθυσμού και ένα τεστ θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό”.

“To testing εξετάζεται, θα ληφθούν αποφάσεις” πρόσθεσε.

“Οι γιορτές προχωρούν στο πλαίσιο που έχουμε δει. Θα υπάρχουν αποφάσεις, θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών. Οπότε θα συζητήσουν αυτά τα θέματα. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις” είπε ο κ. Πλεύρης.

Σημείωσε ότι η Όμικρον θα μας απασχολήσει έντονα τον Ιανουάριο.

“Ήδη ετοιμάζουμε επίταξη και σε άλλες περιοχές. Ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη μάχη” αποκάλυψε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ