Βουλή: Καβγάς Μπογδάνου-Παφίλη – Οργή Δένδια για τον βουλευτή της ΝΔ

Έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον Θανάση Παφίλη συνέβη πριν από λίγο στη Βουλή. Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Όλα ξεκίνησαν όταν στην ομιλία του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τόνισε ότι κανείς δεν θα του απαγορεύσει να μιλάει για κράτος των Σκοπίων, ενώ τα αίματα άναψαν όταν είπε την εξής φράση. «Εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές, και ο μεγαλύτερός μας πονοκέφαλος  οι κομμουνιστές».

Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. «Αυτά που έλεγαν οι χρυσαυγίτες λέτε εδώ μέσα. Δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο που εκπέμπετε σήμερα. Ανησυχείτε πολύ και κάποιος πρέπει να σας μαζέψει γιατί εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και άλλα, χειρότερα. “Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”».

«Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, με ναζιστικά, νεοναζιστικά, φασιστικά και ρατσιστικά μορφώματα. Τα έχω πολεμήσει, έχω παίξει ξύλο μαζί τους» απάντησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπογδάνου, σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Την έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ

«Οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη.

Η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι πάντοτε απαράδεκτη. Διαχρονικά απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφανιού με την Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για τη δημοκρατία είναι επίσης απαράδεκτη.

Είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια. Για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ