Στη “φάκα” συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα σε Γλυφάδα και Βούλα

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί σε δύο μέλη συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα από περιοχές των νοτίων προαστίων. Πρόκειται για έναν 35χρονο και έναν 29χρονο οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα έπειτα από καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Λίγο πριν, είχαν αφαιρέσει σταθμευμένο όχημα από την περιοχή της Βάρης.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε κατσαβίδι κατάλληλα τροποποιημένο για την παραβίαση οχημάτων. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, το οποίο εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός φορτιστής μπαταρίας αυτοκινήτου, τον οποίο είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι ανωτέρω από τα τέλη Ιουλίου τρέχοντος έτους είχαν συγκροτήσει συμμορία, διαπράττοντας κλοπές σταθμευμένων αυτοκινήτων στις περιοχές Γλυφάδας και Βούλας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων, όπου στοχοποιούσαν οχήματα, τα οποία παραβίαζαν με τη χρήση του προαναφερόμενου διαρρηκτικού εργαλείου και τα αφαιρούσαν.

ΔΙΑΣ αυτοκίνητα κλοπή

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • μονάδες ελέγχου κινητήρα,
  • εξαρτήματα αυτοκινήτων,
  • κλειδιά αυτοκινήτων και
  • -50- φυσίγγια

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής -3- περιπτώσεις κλοπών αυτοκινήτων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων κλοπών συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ