Αντίστροφη μέτρηση για το “Γέφυρα 2”: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Και μετά τις επιδοτήσεις των τόκων επιχειρηματικών δανείων… έρχεται το πρόγραμμα Γέφυρα 2: Εντός Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα που θα επιτρέψει σε χιλιάδες επιχειρήσεις να διεκδικήσουν επιδότηση της δόσης των δανείων τους που θα φτάνει έως και 90% για 8 ολόκληρους μήνες! Στις αρχές Μαΐου υπολογίζεται να «πληρώσει» το Κράτος τις πρώτες δόσεις.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μάχη με το χρόνο δίνει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να προλάβει να επιδοτήσει τους επαγγελματίες που τα δάνειά τους «ξεπαγώνουν» και οι τράπεζες τους ζητούν να εξοφλήσουν κανονικά τις δόσεις τους. Εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, από τον Μάιο το Κράτος θα καλύπτει μέχρι και σε ποσοστό 90% τις δόσεις επιχειρηματικών δανείων για διάστημα 8 μηνών: Η λεγόμενη «Γέφυρα 2» θα καλύπτει αυτή την φορά επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είτε είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του Γέφυρα 2

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια επιλεξιμότητας. Όπως και στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για την 1η κατοικία, έτσι και στο νέο πρόγραμμα, θα επιβραβεύονται οι συνεπείς δανειολήπτες, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φτάνουν στο 90% της δόσης.

Σε όσους έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο θα δοθεί επιδότηση έως 80% της δόσης, προκειμένου να αποφύγουν οι συγκεκριμένοι κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Το πρόγραμμα πρέπει να «τρέξει» γρήγορα, καθώς η κρατική επιδότησης της μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη αυτή την στιγμή, γιατί υπολογίζεται πως 9 στα 10 δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων που σήμερα τελούν σε αναστολή πληρωμής, χάνουν την δυνατότητα να μην πληρώνουν δόσεις δανείου και θα πρέπει να αρχίσει εκ νέου η εξυπηρέτησή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ