Voucher των 200 ευρώ για τα tablet-laptop – Τι είπε η Κεραμέως για τους δικαιούχους

Για τα voucher των 200 ευρώ σχετικά με την αγορά υπολογιστή ή tablet μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο MEGA. Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για προσπάθεια πέντε συναρμόδιων υπουργείων σε ό,τι αφορά τα voucher, τα οποία θα δοθούν σε 560.000 μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές από 4-24 ετών και θα αφορούν στην αγορά υπολογιστή ή tablet για την τηλεκπαίδευση.

“Το επόμενο διάστημα θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες προκειμένου πώς ακριβώς θα λειτουργήσει μια πλατφόρμα που ετοιμάζεται από την Κοινωνία της Πληροφορίας και πώς ακριβώς θα μπορούν οι επωφελούμενοι να πάνε σε καταστήματα και να προμηθευτούν τον συγκεκριμένο εξοπλισμό”, είπε.

“Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε από 5 συναρμόδια υπουργεία, πέραν από εμάς, το υπουργείο Ψηφιακής, το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εργασίας , το υπουργείο Ανάπτυξης και να εξηγήσουμε το εξής: ότι πρόκειται για 112 εκατ ευρώ τα οποία θα δοθούν σε με αποδέκτες 560 χιλ. νέους. Ο στόχος ποιος είναι: Να χτίσουμε πάνω στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, να χτίσουμε πάνω σε αυτό το τεράστιο ψηφιακό άλμα που έγινε γιατί πρέπει να δούμε και τις θετικές εκροές της κρίσης” τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ