Λιανεμπόριο: Οι πρώτες αντιδράσεις για το click away – “Η αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι”

Απογοήτευση και δυσαρέσκεια για το μερικό ιδιότυπο άνοιγμα της αγοράς με τη μέθοδο του click away εκφράζουν εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου. Για μέθοδο που λειτουργεί “συμπληρωματικά” και “δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς” κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

“Εξανεμίστηκε η συγκρατημένη αισιοδοξία ξαφνικά και η απειλή του αδιεξόδου εμφανίστηκε περισσότερο απειλητική από ποτέ” τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης και προσθέτει ότι “η λειτουργία της αγοράς τις τελευταίες ημέρες του χρόνου, ήταν θέμα επιβίωσης για τις περισσότερες επιχειρήσεις της περιφέρειας Αττικής και όχι μόνον”. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά με τη σειρά του υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν “κυνικό τρόπο εξόντωσης του λιανεμπορίου”.

Καφούνης: Συστήματα τύπου click away δεν υποκαθιστούν την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς

“Συστήματα τύπου “click away”, αποτελούν συμπληρωματικές μεθόδους και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς”, δήλωσε με αφορμή τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης. Αναλυτικά ο κ. Καφούνης δήλωσε:

“Αντιλαμβανόμαστε ότι ύψιστο αγαθό και προτεραιότητα είναι η υγεία. Για τα θέματα αγοράς τόνισε όμως ότι το εμπόριο αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο σε όλη την επικράτεια και ουσιαστικά παραμένει ακόμα κλειστό. Συστήματα τύπου “click away”, ραντεβού και ψηφιακές πωλήσεις, αποτελούν συμπληρωματικές μεθόδους και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ολοκληρωμένη λειτουργία της αγοράς. Σεβόμαστε αποδεδειγμένα τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων για τα θέματα υγείας, όμως δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να τοποθετούνται και σε πρακτικά ζητήματα της αγοράς, που γνωρίζουμε καλύτερα και αφορούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Η κατάσταση που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμη και πρέπει να βρούμε πειστικές απαντήσεις για τους συναδέλφους μας, που έχουν ένα συνοικιακό κατάστημα, που το επισκέπτονται 4-5 άνθρωποι την ημέρα. Σε άλλη περίπτωση πρέπει να επανέλθουμε με νέες προτάσεις για την επαναλειτουργία της αγοράς, για το μέλλον και την επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων, που αυτή τη στιγμή βλέπουν ορατό τον κίνδυνο του αφανισμού τους και αποκτά ακόμα περισσότερη σπουδαιότητα η πρόσφατη ολοκληρωμένη πρόταση μας προς τον Πρωθυπουργό».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ