Γεωργιάδης: Δεν συνέδεσα τον τουρισμό με τον κορονοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ακρόαση φορέων στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου υποστήριξε ότι ουδέποτε είπε πώς τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκαν λόγω του τουρισμού και υπογράμμισε ότι πρόκειται για “ανθρώπινο λάθος” που έκανε ένα site.

“Ο κ. Χαρίτσης με συγχαίρει για τη δήλωσή μου ότι λόγω τουρισμού αυξήθηκε η πανδημία, κάτι τέτοια. Πάρτε πίσω τα συγχαρητήρια κύριε Χαρίτση γιατί ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο… Στην ερώτηση του τι μπορεί να κάναμε λάθος είχα πει “εμείς είχαμε πιστέψει το σενάριο, κι εγώ αυτό είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι αν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι με έναν αδύναμο ιό και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που στείλαμε το μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία μας, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες μπορούμε να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου. Σε αυτήν μας τη συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, δεν το είδαμε τουλάχιστον τόσο γρήγορα και ότι τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι αναμέναμε. Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο, αυτή είναι η φύση αυτού του ιού, το πρωτόγνωρο που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο, αλλά θα έρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είχαμε κινηθεί λίγο διαφορετικά”. Άρα εγώ δεν έκανα καμία σύνδεση του τουρισμού με τον ιό. Αυτή μου τη δήλωση ένα καλό site, δεν χρησιμοποιώ έτσι κομμουνιστικές εκφράσεις, προβοκάτσια, ένα ανθρώπινο λάθος, έβαλε έναν τίτλο κάτι που εγώ δεν είπα. “Παραδοχή Γεωργιάδη: Ανοίξαμε τον τουρισμό και εξαπλώθηκε ο κορονοϊός. Άρα να με συγχαίρετε γι’ αυτά που πράγματι λέω, να μην με συγχαίρετε γι’ αυτά που δεν λέω” είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε:

“Αποκλείεται να μην σας έχει συμβεί, δεν θα έχει συμβεί να πείτε κάτι, και να δείτε έναν τίτλο διαφορετικό από αυτά που είπατε, δεχθείτε ότι για εμένα συνέβη ακριβώς το ίδιο. Άλλο είπα άλλο λέει ο τίτλος. Έχω πει σ’ αυτήν τη Βουλή, με τον κ. Βιλιάρδο σχετική ερώτηση πριν από μερικές εβδομάδες γιατί δεν έχει σχέση ο τουρισμός με την άνοδο του κορονοϊού στην Ελλάδα. Απόδειξη ότι δεν έχει σχέση είναι ότι η άνοδος του κορονοϊού στην Ελλάδα παρατηρήθηκε τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο που πλέον ο τουρισμός έχει σχεδόν τελειώσει. Δεν παρατηρήθηκε τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο που είναι ο ιός σε πολύ μεγάλη ένταση. Άρα δεν μπορείς να συνδέεις τον τουρισμό με την αύξηση του κορονοϊού στην Ελλάδα γιατί χρονικά δεν συμπίπτουν. Αφήνω τους αλγόριθμους, τα αεροδρόμια, τα τεστ κι όλα αυτά που κάναμε. Δεν συνδέονται. Λογικά δεν συνδέονται. Αν συνδέοντο θα είχαμε lockdown τον Αύγουστο, όπως είχαν άλλες χώρες που πέρασαν αυτό το πρόβλημα. Αυτό που είπα, είναι παγκοσμίως γνωστό, δεν είναι φοβερή σοφία, ότι ο ιός γενικώς κινήθηκε το 2020 με διαφορετικές ταχύτητες και με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι γενικώς αναμέναμε όταν πρωτομιλάγαμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Τελεία. Αν θέλετε να κάνουμε σκιαμαχίες επί ψεύτικων δηλώσεων, τι να σας πω, κάντε τις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ