Νέα Δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα στην εκτίμηση δυνητικής εκλογικής επιρροής, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μειώσει ελαφρώς την «ψαλίδα», σύμφωνα με τον «Σφυγμό» του Νοεμβρίου της Prorata, όπως δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Την ίδια στιγμή, στη δημοσκόπηση άνοδο καταγράφει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, το Κίνημα Αλλαγής, όπως και το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5% (στους πολίτες που δηλώνουν πιθανότητα πάνω από 50% να τον ψηφίσουν στις εκλογές) ενώ η ΝΔ 33%.

Αναλυτικά στο σύνολο του δείγματος που αφορά στη δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων προηγείται η ΝΔ με ποσοστό 33,% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,5%, το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 18% (στην πρώτη μέτρηση μετά την απόφαση κοινής καταγραφής ΔΗΣΥ-Ποταμιού), το ΚΚΕ με ποσοστό 14,5%, η Ένωση Κεντρώων με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 4,5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.Η διαφορά της πρόθεσης ψήφου και της δυνητικής εκλογικής επιρροής: Σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική καταγραφής της πρόθεσης ψήφου, η ProRata καταγράφει τις ατομικές απαντήσεις για την πιθανότητα ψήφου για κάθε κόμμα και υπολογίζει τα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής κάθε κόμματος, αθροίζοντας τα ποσοστά εκείνων που έχουν δηλώσει ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να επιλέξουν κάθε κόμμα. Συνεπώς, το άθροισμα των ποσοστών δυνητικής εκλογικής επιρροής όλων των κομμάτων στον τελικό πίνακα είναι μεγαλύτερο του 100% γιατί πολλοί επιλέγουν να δηλώσουν ως ίση ή μεγαλύτερη του 50% την πιθανότητα να ψηφίσουν δύο ή περισσότερα κόμματα. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ