Copa America: Δραματική πρόκριση της Χιλής στα ημιτελικά – ΒΙΝΤΕΟ

Η Χιλή είδε δύο γκολ της να ακυρώνονται μέσω VAR και άλλο ένα νοκ άουτ της τα τελευταία χρόνια να κρίνεται σε πέναλτι, αλλά άντεξε, επιβίωσε και επικράτησε στην ψυχοφθόρα διαδικασία με 5-4 επί της Κολομβίας (0-0 κ.α.), για να περάσει στα ημιτελικά του Copa America.

Tο ματς δε διεκδικεί σε καμία περίπτωση… δάφνες ποιότητας, αφού οι δύο ομάδες κοίταζαν περισσότερο… πώς θα καταστραφεί το παιχνίδι του αντιπάλου. Στη διαδικασία αυτή, η τεχνολογία πήρε δύο φορές – και ορθώς – την χαρά από τους τυπικά φιλοξενούμενους, που έδειξαν όμως εμπειρία και ψυχραιμία στα πέναλτι, έχοντας πανηγυρίσει άλλωστε δύο φορές με αυτό τον τρόπο τον τίτλο. Ο Αλέξις Σάντσες έστειλε την Χιλή στους «4», περιμένοντας την Ουρουγουάη ή το Περού, ενώ ο Τεσίγιο ήταν ο μοιραίος για τους «Καφετέρος».

Στον αγώνα δεν υπήρξαν πολλά ιδιαίτερα γεγονότα, για να θυμηθεί κάποιος. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα έγινε και γκολ, με τον Αράνγκις να εκμεταλλεύεται την ασταθή επέμβαση του Οσπίνα και να σκοράρει, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μέσω VAR, καθώς στην αρχή της φάσης ο Σάντσες ήταν οφσάιντ.

Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στη συνέχεια του αγώνα, χωρίς να υπάρξει μεγάλη φάση, πέραν άλλης μίας, που επίσης ακυρώθηκε από… την τεχνολογία. Ο Βιδάλ σκόραρε, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε ότι ο Μαριπάν έκανε χέρι, ακυρώνοντας και αυτό το γκολ.

Μια σειρά από αρκετά καλά πέναλτι υπήρξε στη διαδικασία που ακολούθησε. Μοναδικό εκ των πρώτων 8 εύστοχων σουτ, που κόντεψε να πιαστεί από τον τερματοφύλακα, ήταν του Κουαδράδο. Λίγο αργότερα, όμως, ο συμπαίκτης του, Τεσίγιο, θα έστελνε την μπάλα άουτ και ο Σάντσες θα τον τιμωρούσε, στέλνοντας την Χιλή στα ημιτελικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ