Ο… «νέος Κριστιάνο» στέλνει την Μπενφίκα στους «4» – ΒΙΝΤΕΟ

Με τον Ζοάο Φέλιξ να κάνει «πράγματα και θαύματα» στον αγωνιστικό χώρο του Ντα Λουζ και να σκοράρει τρία γκολ, η Μπενφίκα των Σάμαρη και Βλαχοδήμου κέρδισε με 4-2 την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στους «4» του Europa League.

Ο 19χρονος στράικερ έκανε σμπαράλια την άμυνα της γερμανικής ομάδας, η οποία έπαιζε από το 20’ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ν’ Ντικά, και απέδειξε περίτρανα γιατί θεωρείται ως το νέο μεγάλο αστέρι του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Ο νεαρός επιθετικός πήρε από το χέρι την Μπενφίκα και την οδήγησε σε μια πολύ μεγάλη νίκη, αναγκάζοντας τη γερμανική ομάδα, αλλά και όλη την Ευρώπη να υποκλιθεί μπροστά του.

Οι Αετοί της Λισαβόνας έσπασαν το ευρωπαϊκό αήττητο που έτρεχε για 14 σερί παιχνίδια η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και έκαναν μεγάλο βήμα για την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Europa League. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον το γεγονός ότι οι Γερμανοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από μία ώρα και πήραν τη νίκη, που τους δίνει το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 20’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ζέντσον από τον Ν’ Ντικά, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ζοάο Φέλιξ ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι από τον Τραπ και έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπενφίκα. Οι φιλοξενούμενοι μετά το γκολ του 19χρονου μάζεψαν τα κομμάτια τους και στο 40’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Γιόβιτς.

Ο Ρέμπιτς έκλεψε από τον Φέισα, έδωσε στον Γιόβιτς και αυτός με πλασέ νίκησε τον Βλαχοδήμο, φέρνοντας στα ίσια το ματς. Η χαρά των παικτών της Αϊντραχτ, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 43’ η Μπενφίκα πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ με δεύτερο γκολ του Ζοάο Φέλιξ. Ο νεαρός έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, ο Τραπ βρήκε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να τη διώξει. Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 2-1.

Στο δεύτερο μέρος η Μπενφίκα μπήκε φουριόζα και μέσα σε 10 λεπτά πέτυχε δύο γκολ. Στο 50’ο Ζοάο Φέλιξ από σκόρερ έγινε δημιουργός, έκανε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντίας από κοντά έκανε το 3-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζοάο Φέλιξ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ και έκανε το 4-1.

Η Μπενφίκα βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Γκριμάλδο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο 19χρονος πλάσαρε εύστοχα, δίνοντας αέρα τρία γκολ στους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, δεν τα παράτησαν και στο 72’ μείωσαν σε 4-2 με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Γκονσάλο Πασιέντσια. Ο Ντε Γκουζμάν εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι και ο Πορτογάλος επιθετικός με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Βλαχοδήμο για το τελικό 4-2. Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ