Ο Άγιαξ τις εντυπώσεις, η Γιουβέντους το προβάδισμα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Άγιαξ είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, αλλά η Γιουβέντους με τον άνθρωπο-γκολ, Κριστιάνο Ρονάλντο, πήρε αποτέλεσμα σκοράροντας στο Άμστερνταμ για το ισόπαλο 1-1.

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με το ίδιο σύστημα, 4-3-3 και τον Κριστιάνο Ρονάλντο κανονικά στην 11αδα της Μεγάλης Κυρίας. Λόγω της απουσίας του Κιελίνι, αρχηγός ήταν ο Μάντζουκιτς.

Η Γιούβε απείλησε με το σουτ του Μπερναρντέσκι που έφυγε άουτ, αλλά η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στον Άγιαξ. Με τον Ζιγιάς πρωταγωνιστή έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Σέζνι, ψάχνοντας το γκολ. Ο Μαροκινός είχε 3 τελικές μέσα σε 18 λεπτά, με τις 2 πρώτες να περνούν άουτ και στην τρίτη να αναγκάζει τον Σέζνι σε καταπληκτική επέμβαση.

Ο Ρονάλντο δοκίμασε το βολέ με τη συμπλήρωση του ημιώρου, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Αυτή ήταν μόνο η δοκιμαστική βολή γιατί ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, ο Πορτογάλος έδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος στον κόσμο. Με κεφαλιά ψαράκι συνάντησε την μπάλα στη σέντρα του Κανσέλο και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1, κόντρα στη ροή του ματς, που ήθελε τον Άγιαξ να ελέγχει τα πάντα.

Οι ισορροπίες άλλαξαν δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Νέρες μπήκε από τα αριστερά και σημάδεψε το απέναντι πλαϊνό δίχτυ ισοφαρίζοντας. Στη συνέχεια ο ρυθμός έμοιαζε αρκετά με αυτόν του πρώτου ημιχρόνου, με τον Άγιαξ να ελέγχει και την Γιουβέντους να ψάχνει το ανοιχτό γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι έφταναν κοντά στην περιοχή της Γιουβέντους, αλλά δεν ήταν το ίδιο απειλητικοί, όπως στο πρώτο μέρος.

Ο πιτσιρικάς ο Εκέλεκαμπ στα πρώτα του λεπτά στο Τσάμπιονς Λιγκ ακούμπησε το 2-1 στο 83′, αλλά ο Σέζνι ήταν και πάλι εκεί.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντάγκλας Κόστα έκανε την ατομική προσπάθεια με το σριστερό σουτ να βρίσκει το κάθετο δοκάρι του Ονανά. Ο Τάντιτς στην πρώτη του τελική στο ματς απείλησε στις καθυστερήσεις , αλλά η μπάλα κόντραρε.

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε(75′ Εκέλεκαμπ), Ζιγιάς, Φαν ντε Μπεκ, Νέρες,Τάντιτς.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ:Σέζνι, Άλεξ Σάντρο, Ρουγκάνι, Μπονούτσι, Κανσέλο, Ματουιντί(75′ Ντιμπάλα), Πιάνιτς, Μπεντανκούρ, Ρονάλντο, Μάντζουκιτς(60′ Ντάγκλας Κόστα), Μπερναρντέσκι(93′ Κεντίρα).

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ