Κούγιας για ξυλοδαρμό Τζήλου: Περιμένουμε την άσκηση ποινικής δίωξης – ΒΙΝΤΕΟ

«Περιμένουμε την άσκηση ποινικής δίωξης . Ο ανακριτής μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν αν θα κρατηθούν προσωρινά ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι. Είναι φανερό ότι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο εκτός εάν η προανάκριση και η τακτική ανάκριση αποκαλύψουν κάτι διαφορετικό«, δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Θανάση Τζήλου με αφορμή τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες της επίθεσης.

«Ακόμα είναι στο στάδιο της προανάκρισης και υπάρχουν ανακοινώσεις της αστυνομίας για το προανακριτικό έργο. Εκπλήσσομαι με αυτές τις ανακοινώσεις. Η αστυνομία έχει διαπιστώσει ότι είναι δύο. Όταν ολοκληρώνεται το προανακριτικό έργο σημαίνει ότι έχουν βρεθεί οι αυτουργοί, είτε είναι φυσικοί, αυτοί που έκαναν την πράξη, είτε είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που τους έβαλαν να το κάνουν, ή άμεσοι συνεργοί ή έμμεσοι συνεργοί», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Θανάση Τζήλου.

Όπως επισήμανε ο κ. Κούγιας «διέρρευσε ότι το αδίκημα το οποίο θα διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη είναι το αδίκημα της απόπειρας αυτοκτονίας. Δεν μπορεί η αστυνομία να κάνει χαρακτηρισμούς αδικημάτων, μόνο η εισαγγελία. Έτσι δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, ο εισαγγελέας θα πει τι αδίκημα είναι. Το έργο της αστυνομίας είναι εξαιρετικό αν πράγματι κατάφερε από τις κάμερες, από την άρση απορρήτου να φτάσουν σε μία άκρη. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχεις χειροπιαστά στοιχεία, δεν μπορείς να μιλάς».

Επίσης, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι «περιμένουμε την άσκηση ποινικής δίωξης . Ο ανακριτής μαζί με τον εισαγγελέα θα αποφασίσουν αν θα κρατηθούν προσωρινά ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι. Είναι φανερό ότι έχει σχέση με το ποδόσφαιρο εκτός εάν η προανάκριση και η τακτική ανάκριση αποκαλύψουν κάτι διαφορετικό. Ο Τζήλος είναι ένα αξιόλογο παιδί, δεν είναι άνθρωπος της νύχτας, δεν είναι άνθρωπος που έχει προσωπικές διαφορές».

«Εάν υπάρχουν στοιχεία πρέπει να αναδειχθούν. Αν η αστυνομία είχε στοιχεία, θα μιλούσε για ηθικούς αυτουργούς. Άρα, η αστυνομία μέχρι τώρα δεν ανακάλυψε ηθικούς αυτουργούς», κατέληξε λέγοντας ο κ. Κούγιας.

Δείτε το βίντεο:

ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Θανάση Τζήλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ