Το προφίλ της Τσέλσι: Από τα φαβορί για την «κούπα»

Η Τσέλσι είναι ένα από τα… βαριά χαρτιά που συμμετέχουν στο φετινό Europa League και ταυτόχρονα από τις ομάδες που πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν, φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου.

Η απώλεια μιας εκ των τεσσάρων θέσεων που οδηγούσαν στο Champions League της νέας σεζόν, μέσω της Premier League, είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση του Αντόνιο Κόντε και την αλλαγή του από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, με τον Ρώσο μεγιστάνα πάντως να… επιμένει ιταλικά, επιλέγοντας για διάδοχό του τον Μαουρίτσιο Σάρι.

Οι «μπλε»… αναγεννήθηκαν στην εποχή Αμπράμοβιτς που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2003 και είναι χαρακτηριστικό πως, έκτοτε, έχουν προσθέσει στο παλμαρέ τους τέσσερα -από τα πέντε, συνολικά- Πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα Αγγλίας και τρία Λιγκ Καπ, σε εγχώριο επίπεδο…

Όσο για τα εκτός «νησιού»… κατορθώματά τους; Αναμφίβολα, το highlight αποτελεί η κατάκτηση του Champions League, τη σεζόν 2011-12, με αντίπαλο την Τσέλσι, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά ήρθε και η κατάκτηση του Europa League.

Το «Στάμφορντ Μπριτζ» αποτελεί μια από τις πλέον «σκληρές» αλλά και παραδοσιακές έδρες στην Premier League, ενώ υπάρχει πλάνο αύξησης της χωρητικότητας του σε 60.000 θέσεις.

Όσοι για το έμψυχο δυναμικό της; Μια ματιά σε αυτό… τρομάζει τον κάθε αντίπαλο. Ποιον να… πρωτοπιάσει κανείς; Αναμφίβολα, ο Εντέν Αζάρ είναι ο κινητήριος «μοχλός» της Τσέλσι, ενώ ξεχωρίζουν και οι Αλβάρο Μοράτα, Γουίλιαν, Ενγκολό Καντέ και Βίκτορ Μόουζες.

Παράλληλα, ενδεικτικό της δύναμης της λονδρέζικης ομάδας είναι και το γεγονός ότι έκανε ρεκόρ απόκτησης τερματοφύλακα, με την έλευση του Κέπα Αριθαμπαλάγα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ