«Αφεντικό» της Ευρώπης η Ατλέτικο: Νίκησε με 4-2 τη Ρεάλ στον τελικό του Super Cup

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη σεζόν της η Ατλέτικο Μαδρίτης, που ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση στον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup για να φτάσει στη νίκη (4-2 στην παράταση) επί της συντοπίτισσας Ρεάλ και παράλληλα να κατακτήσει τη συγκεκριμένη «κούπα» για 3η φορά στην ιστορία της!

Μάλιστα, μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σιμεόνε ο Ντιέγκο Κόστα, που σημείωσε δύο γκολ (1’, 79’), με το πρώτο εξ αυτών να είναι το πιο γρήγορο στην ιστορία του θεσμού (49 δευτερόλεπτα)!

Οι «ροχιμπλάνκος» έδειξαν χαρακτήρα όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ (63’), ενώ έβγαλαν πολύ καλύτερη εικόνα στην παράταση.

Πικρή γεύση άφησε στη Ρεάλ Μαδρίτης το πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετά από τις αποχωρήσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ζινεντίν Ζιντάν, με τη «Βασίλισσα» να χάνει σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά από το 2000! «Μαύρο» ντεμπούτο και για τον τεχνικό των πρωταθλητών Ευρώπης, Ζουλέν Λοπετέγι.

Ο αγώνας:

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την αναμέτρηση η Ατλέτικο Μαδρίτης, που προηγήθηκε με γκολ από τα… αποδυτήρια: στα 49 δευτερόλεπτα (!), στην πρώτη ουσιαστικά «κατεβασιά» της στο παιχνίδι, ο Γοδίν γέμισε την μπάλα στην περιοχή, με τον Ντιέγκο Κόστα να κερδίζει κατά κράτος τους αμυντικούς της Ρεάλ και να εκτελεί από πολύ δύσκολη γωνία τον Κέιλορ Νάβας, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε (0-1). Μάλιστα, αυτό ήταν το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ!

Οι «ροχιμπλάνκος» γενικότερα ήταν εμφανώς καλύτεροι στο πρώτο τέταρτο του αγώνα καθώς δεν επέτρεψε στην ομάδα του Λοπετέγι να κάνει το παιχνίδι της. Στο 17’, οι «μερένχες» είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Μαρσέλο να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ασένσιο να επιχειρεί ένα εντυπωσιακό τακουνάκι μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Όμπλακ ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα.

Από το 15’ και μετά η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχούσε στο γήπεδο και στο 27’ ήρθε η ισοφάριση με τον Μπενζεμά, με τον Γάλλο στράικερ να παίρνει την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι και να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Όμπλακ. Η φάση πάντως ξεκίνησε από εκπληκτική σέντρα του Μπέιλ.

Δύο λεπτά αργότερα, η «Βασίλισσα» άγγιξε το 2-1, με τον Ασένσιο να σουτάρει με το δεξί μέσα από την περιοχή, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Όμπλακ. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με την Ατλέτικο να ισορροπεί την κατάσταση. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 1-1.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολύ πιο χαμηλό τέμπο και τις δύο ομάδες να είναι αρκετά επιφυλακτικές στο πρώτο 15λεπτο. Κι εκεί που κόντευε να μας πάρει ο… ύπνος, ήρθε στο 62’ η ανόητη ενέργεια του Χουάνφραν, ο οποίος βρήκε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ του Κρόος, με τον διαιτητή Μαρτσίνιακ να δείχνει την «άσπρη βούλα».

Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σέρχιο Ράμος, που διαμόρφωσε το 2-1 για τη Ρεάλ και συνέχισε την καλή παράδοση που τον θέλει να σκοράρει σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Από ‘κει και πέρα, οι «ροχιμπλάνκος» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως ωστόσο να γίνουν απειλητικοί.

Και σχεδόν από το… πουθενά, η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει στο 79’. Πιο συγκεκριμένα, σε μια φάση διαρκείας σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή της Ρεάλ, ο Χουάνφραν εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μαρσέλο, γύρισε στον Κορέα κι αυτός με τη σειρά του τον Ντιέγκο Κόστα, που πλάσαρε σε κενή εστία για να κάνει το 2-2.

Κάπου εκεί «έσβησε» το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να κατεβάζουν στροφές και να μένουν σε αυτό το 2-2 για να οδηγηθούν στην ημίωρη παράταση. Εκεί, η Ατλέτικο Μαδρίτης ευτύχησε να προηγηθεί στο 98’ με καταπληκτικό, μονοκόμματο σουτ του Σαούλ, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος στην άμυνα της Ρεάλ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Τόμας που γύρισε στον συμπαίκτη του, ο οποίος «σκότωσε» τον Νάβας.

Οι «ροχιμπλάνκος» δεν σταμάτησαν εκεί και 6 λεπτά αργότερα (104’) έφτασαν στο 4-2: ο Ντιέγκο Κόστα έκλεψε την μπάλα από τον Καρβαχάλ, έδωσε στον Βιτόλο κι αυτός με τη σειρά του σέρβιρε στον Κόκε, που πλάσαρε σωστά μέσα από την περιοχή.

Στη συνέχεια, οι «μερένχες» προσπάθησαν σπασμωδικά να βρουν ένα γκολ που θα τους ξαναβάλει στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφεραν τίποτα σημαντικό. Κάπως έτσι, η Ατλέτικο διατήρησε το 4-2 και πανηγύρισε τον τίτλο στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για 3η φορά στην ιστορία της!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζουλέν Λοπετέγκι): Νάβας – Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο – Κασεμίρο (76’ Θεμπάγιος), Κρόος (102’ Μαγιοράλ), Ίσκο (83’ Βάκθεθ) – Ασένσιο (57’ Μόντριτς), Μπέιλ, Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Χουάνφραν, Γοδίν, Σάβιτς, Λούκας – Λεμάρ (90’ Τόμας), Ρόδρι (71’ Βιτόλο), Κόκε, Σαούλ – Γκριζμάν (57’ Κορέα), Ντιέγκο Κόστα (109’ Χιμένες) Πηγή: filathlos.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ